DS #2792: FIFA Soccer 09 (USA)

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by lagman, Oct 17, 2008.

Oct 17, 2008

DS #2792: FIFA Soccer 09 (USA) by lagman at 4:41 AM (3,164 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. lagman
    OP

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    ^^ndsrelease-3810^^
     
  2. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    A sports game on DS? Is this one worth a download?
     
  3. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Its not much different from FIFA 08, if you've played that. FIFA 09 is actually not bad... especially when you're winning LOL
     
  4. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    i find this an average soccer game thats the same as the rest of the fifa on other consoles lol [​IMG]
     
  5. Loop

    Member Loop GBAtemp Regular

    Joined:
    May 28, 2006
    Messages:
    104
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    On the contrary, this is by far the best soccer game for the DS.
    2009 gameplay is much improved over 2008 - faster framerate means more fluid, responsive matches.
    Unfortunately this seems to have made the online WFC matches much more laggy than the 2008 version.
    I haven't checked the download play to compare yet.

    If you like soccer games then you'll know FIFA and know what to expect, if you don't know soccer then this is the one to get.
     
  6. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
    There's a bug in the Euro version of FIFA '09 where the player's squad in manager mode gets shuffled and mixed around randomly. Other then that, it's a good game. I hope the bug isn't in the US version.
     
  7. ZPE

    Member ZPE GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    437
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Yeah I had that bug. The way to fix it is to update your roster on WiFi and just check in Classic mode. It sorted it out for me but I can't remember if it fixed the Be A Pro mode, don't think it did actually. WiFi is a bit messed up.
     
  8. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    heres to hoping that they ironed out the bug
     
  9. 4ppleseed

    Member 4ppleseed GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    461
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    PSP version is actually pretty good. Does this also have the Be A Pro mode? Cause that's full of win.
     
  10. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    bug is still there
     
  11. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
    Yeah, I just realised after switching the DS on.
     
  12. Mr.Mysterio

    Member Mr.Mysterio GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    544
    Location:
    Unknown
    Country:
    Qatar
    I don't know about the US version,but I am pretty sure you can name your player in Be a Pro mode in the Europe version.
    Anyways FIFA 09 is better than FIFA 08.Gameplay is more fluid.
     
  13. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
    Really? I couldn't see an option for it in the Euro version.
     
  14. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    I really need to get this for Wii, the (E) version I'm running on my NTSC-U system seems be kind of glitchy , and I really hope it's due to the different region settings.
    My brother plays a lot of FIFA 08 on the DS, and he categorically refuses to play it on the Wii.....and he's crazy about the online mode.
    Hopefully with this release he will detach himself from FIFA 08( there are less and less worthwhile competitors now ) and start play something new, and maybe migrate to the Wii and accept to play a few games with me, now that you can use the GC controller he shouldn't have any excuse not to.
     
  15. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    u can rename the pro in be a pro mode
     
  16. DJ Hobo

    Member DJ Hobo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    240
    Country:
    Australia
    Heh after 5 solid minutes of searching, I've finally found it! [​IMG]
     

Share This Page