DS #1492: Donkey Kong: Jungle Climber (Europe)

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by shaunj66, Oct 11, 2007.

Oct 11, 2007
  1. shaunj66
    OP

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,829
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    ^^ndsrelease-2178^^
     
  2. Qpido

    Member Qpido Call me Q.

    Joined:
    Jul 12, 2006
    Messages:
    634
    Country:
    Netherlands
    Is this anything like the old games on the SNES?!

    Q~
     
  3. Jdbye

    Suspended Jdbye Always Remember 30/07/08

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    1,071
    Location:
    Norway
    Country:
    Norway
    I was wondering the same thing. I'll have to try this one out, I guess.
    EDIT: Yes! It's very similar [​IMG] (From what I can see after just entering the first level)
     
  4. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    No its a sequel to the GBA King of Swing game. Its more of a puzzle game. I loved the Japanese game to bits but sadly the USA one won't work on my M3.
     
  5. Stonk

    Newcomer Stonk Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Belgium
    It's not a 3D game but both screens are used, easily playable.
    Spend 8 hours of playing this game on a flight from LAX to Brussels
     
  6. Jdbye

    Suspended Jdbye Always Remember 30/07/08

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    1,071
    Location:
    Norway
    Country:
    Norway
    Played it a bit more, it has a lot more stuff than the DKC games for SNES but the basics are the same, get to the goal and pick up the KONG blocks, DK coins, banana coins, etc.
     
  7. FrozenOne23

    Member FrozenOne23 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    174
    Country:
    Netherlands
    Already tried ARM7 patching?
     
  8. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    Yeah tried everything, its on the m3 wiki says "doesn't work on some M3 CF".

    Its ok as the Japanese version works but it would've been nice to know what is going on. Must get a new flashcard one day.
     
  9. Shinji1989

    Newcomer Shinji1989 Advanced Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    97
    Country:
    Germany
    Boss fights suck...
    and i don't like the "story".

    The first levels were fun though.
     
  10. bollocks

    Member bollocks GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    662
    Country:
    United Kingdom
    anyone know if the Japanese save is compatible with this version?
     
  11. rhyguy

    Member rhyguy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,377
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    highly likely, as the japanese one worked with the usa one
     
  12. wrathek

    Member wrathek GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    115
    Country:
    United States
    sweet i love DK
     
  13. Jei

    Member Jei Translator and romhacker wannabe

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    864
    Location:
    Zillions of pixels far away~
    Country:
    Brazil
    NO! It isn't!

    This game, while good looking, gives my hands a hard time to play it.
    I just wish they would use the classical control scheme instead of using L/R for all the stuff.

    That's Nintendo, ruining another SNES classic for you! [​IMG]
     
  14. Vermilion

    Newcomer Vermilion Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Messages:
    65
    Country:
    France
    Absolutely boring game... No fun at all. DKC on SNES had better graphisms...
     
  15. VTG

    Newcomer VTG Member

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    16
    Country:
    United Kingdom
    OK, here's a funny one. I have a Supercard SD (slot 2 GBA device) booted with Datel Max Media Player.
    With this game sometimes the screens are switched i.e. things are falling from the top of the touch screen to the bottom, then onto the top screen, and I'm controlling DK on the bottom of the TOP screen! This is weird. Anyone else had this problem? Is it known? I can take a picture or video if anyone wants proof of this weird behaviour. Also the top and bottom screens switch over an unusual amount during dialogs which struck me as weird, then I got into the banana catching and this screen swap started happening in-game.
     

Share This Page