DS #1174: Brothers in Arms DS (USA)

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by shaunj66, Jun 26, 2007.

Jun 26, 2007
  1. shaunj66
    OP

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,830
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    ^^ndsrelease-1848^^
     


  2. Jepeto

    Member Jepeto GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    196
    Location:
    Montevideo - Uruguay
    Country:
    Uruguay
    where is Touchmaster? im waiting for this one....
     
  3. Sparkle

    Newcomer Sparkle Member

    Joined:
    Sep 11, 2004
    Messages:
    43
    Location:
    amsterdam
    Country:
    Netherlands
    USA release in european languages? [​IMG]
     
  4. Cbunn

    Newcomer Cbunn Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
    I think they finally realized that they can release the European game in the states. Took them long enough
     
  5. opcode32

    Member opcode32 powerh8er par excellence

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    404
    Country:
    United States
    SQUiRE repack was out way before XPA proper, hence this is a nuke
     
  6. Fadakar

    Newcomer Fadakar Advanced Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    97
    Location:
    California, USA
    Country:
    United States
    Took a few minutes for my sites to have this up after you posted. You got to this quick. [​IMG]

    P.S. Hi guys! [​IMG] lol
     
  7. DjFIL

    Member DjFIL GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 29, 2003
    Messages:
    1,182
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    I've been enjoying the european dump. It's a pretty good shooter (few control flaws here and there) for the DS.
     
  8. _mrshl_

    Newcomer _mrshl_ Advanced Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    58
    Country:
    Germany
    should this or squire's repack be nuked?? both working on emulators.
    btw it's M3 (English,Spanish,French) and not M5 (German and Italian NOT included).
     
  9. kiczek

    Member kiczek Advanced Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    60
    Location:
    Middletown, NJ
    Country:
    United States
    To Clear up any confusion about this release:

    Brothers_In_Arms_DS_USA_NDS-SQUiRE
     
  10. _mrshl_

    Newcomer _mrshl_ Advanced Member

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    58
    Country:
    Germany
     
  11. kiczek

    Member kiczek Advanced Member

    Joined:
    Mar 1, 2003
    Messages:
    60
    Location:
    Middletown, NJ
    Country:
    United States
    you would have to ask one of the "News" posters to fix that using private msg or something. I am only a IRC staffer not a Forum staffer.

    -News Update packingthe ARM9 binary, which is what squire does, screws up the sound on the game therefor they are just screwing up ingame sound for fun ! and for cartsize convience yay lol thanks alot SQUiRE hope your releases are all PROPERed like they should be
     
  12. bunsy

    Newcomer bunsy Advanced Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    88
    Country:
    Sweden
    Thats just pure FUD and shows a lack of understanding on how the technical aspects of the DS works.

    Let me explain. The contents of the ARM9 binary is copied into RAM at game start up and execution of the ARM9 CPU is pointed to its entry point (defined by the header). From here it will either:

    ARM9 packed: unpack itself into RAM taking up the space it would have if it came unpacked and then carry on with regular game initialization.

    ARM9 unpacked: not unpack itself cause it's not packed to begin with and then carry on with regular game initialization.

    As you can see as soon as the game has started there is no difference in the code that occupies the DS RAM. It's identical. 100%.

    Furthermore accessing sound and/or music is generally done by reading the data from the filesystem, not appendning them to the binary as was usually done on the GBA. Even if it were that data has been unpacked by now and does not require unpacking during gameplay. Since the code is identical the routines to access the filesystem are no different than your natively unpacked binary. There is no way a packed binary causes the problems you describe.
     
  13. opcode32

    Member opcode32 powerh8er par excellence

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Messages:
    404
    Country:
    United States
     
  14. jtroye32

    Member jtroye32 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    420
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    so.. is this game any good?
     
  15. camx

    Member camx GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 17, 2003
    Messages:
    372
    Location:
    colorado USA
    Country:
    United States
    I'll get it but hey, I'm wondering if anyone has some first impressions to share? Looks decent [​IMG]
     
  16. mooiweer

    Member mooiweer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    458
    Location:
    B├╗tenpost
    Country:
    Netherlands
    could it be possible in the future to add some levels to games with the 2 slots? like an addon/new chapter which needs to load from 1 of the slots who has a copycard? i hope one day a good memorecoder will be released for nds so you can record everything with the mic should be handy in a pda program or made by a homebrewer. pls dont be so rude glad you explain how things work so more people learn more about it. greets
     
  17. zalman

    Newcomer zalman Advanced Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    93
    Country:
    DSOrganize already does this
     
  18. Cefiro

    Newcomer Cefiro Advanced Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Mexico
    Well... if you look in that way, the English it is an European language too. In Canada speaks french, in the rest of Latin America we talk Spanish (with some little exceptions, the biggest is Brazil XD). So... they are the "American" Languages too. [​IMG]
     
  19. gigermunit

    Member gigermunit GBAtemp Fan

    Joined:
    May 13, 2007
    Messages:
    437
    Location:
    Orlando
    Country:
    United States
    The only Gamewise difference is the healthbar.....
     
  20. CatScam

    Member CatScam ScamaRama!

    Joined:
    Apr 29, 2006
    Messages:
    588
    Country:
    United States
    Is there a health-bar in the US version? If so I may try out the US game, even though I already finished the Euro version.
     

Share This Page