DS #0881: Castlevania: Portrait of Ruin (Europe)

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by shaunj66, Mar 7, 2007.

  1. shaunj66
    OP

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,830
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    ^^ndsrelease-1540^^
     


  2. -EX-

    Banned -EX- Racer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    534
    Location:
    Tokyo
    Country:
    Japan
    Wow, multilanguage! What about voice acting, I wonder.
     
  3. poloman

    Member poloman GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    149
    Country:
    United Kingdom
    fantastic! get to play it before my pre-order arrives.

    we'll see if the freezing thing has been fixed (and the quest bug)
     
  4. -EX-

    Banned -EX- Racer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    534
    Location:
    Tokyo
    Country:
    Japan
    The freezing bug appeared only on US carts. Japanese ones (including mine) never had this issue. And I played the game over two weeks, everyday. I assume, that's because of poor quality of US carts. Many people complained that the carts were shaky and so on. Especially, the problem is easily fixed on fast flashcards. So, the freezing bug occurs only on slow memory. I assume, that's the cheap memory in US carts.
     
  5. balpen

    Newcomer balpen Advanced Member

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    66
    Country:
    Netherlands
    hope it works beter that the usa version
     
  6. Ryu X

    Newcomer Ryu X Advanced Member

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    98
    Country:
    United States
    Anyone download this yet, is the freezing fixed in this version or not? Just want to know if i should bother downloading it and start over. The freezing on the warps sucked so bad in the US rom.
     
  7. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Why don't you be the hero and find out for us? I'd check myself, but the US rom doesn't lock up on either of my memory cards.
     
  8. -EX-

    Banned -EX- Racer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    534
    Location:
    Tokyo
    Country:
    Japan
    The freezing isn't a "bug". It's a memory speed issue. It WILL lock up on any slow memory. It seems the game engine was programmed the way that the game addresses many resources at the same time. So, it isn't a region issue either.
     
  9. [M]artin

    Member [M]artin .

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    3,658
    Country:
    United States
    From what I understand, in the case of the rom, PoR froze due to the type of card you were using to access it, the region it was made in, and of course, the size. I used a 1 GB Sandisk MicroSD manufactured in Jap, and the U.S. version still occasionally locked up on me from time to time.
     
  10. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    You're the only one that's called it a bug in this particular thread.
     
  11. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    destructobot: Someone did imply that:
    If that doesn't imply someone thought it was a bug I don't know what does.
     
  12. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    I think it's a bit silly to say that even though this is the only game that locks up because of slow memory, and it even happened on a few legitimate copies, it's not a bug.

    I'd be surprised if they fixed it though. I'm sure they don't lose to much sleep knowing that this game is a bit harder to run on a flashcart than most.
     
  13. lonfar

    Member lonfar GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Messages:
    104
    Country:
    Netherlands
    Actually lol using sandisk 2gb, freezed when i got to MR wind when giving him the map
     
  14. Elrinth

    Member Elrinth :Master beyond your imagination:

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    2,795
    Location:
    Home @ UMEÅ
    Country:
    Sweden
    Just as I thought lonfar. this has the same freezing problem as the other releases.. too bad :/

    oh well, I bought the original so I'm good to go. (I wonder when thug will send it?)
    [​IMG]
     
  15. poloman

    Member poloman GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    149
    Country:
    United Kingdom
    oh well. hopefully my legit cart wont be to bad.

    (not sure i meant it was a bug - problem with card speed delivering the needed data would have been my guess)
     
  16. frostfire

    Member frostfire GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2003
    Messages:
    168
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    mehh i'll probably get it in stores even if it did work properly without speed issues on my M3, such a great game imo.
     
  17. spokenrope

    Member spokenrope c7

    Joined:
    May 26, 2006
    Messages:
    689
    Country:
    United States
    That was awesome.
     
  18. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    Froze within 5 seconds on my SC SD.
     
  19. mugenk

    Newcomer mugenk Member

    Joined:
    Dec 3, 2006
    Messages:
    47
    Country:
    France
    I usually freeze when i push start and when i arrive to a stone and push 'up' with EZV and X9. With my R4, no problème using start, but only freeze with the stone with the euro version, no problem with US version


    current config :
    r4ds 1.6
    1GB Transcend
     
  20. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    The (U) save is compatible with the (E) rom, just in case someone wants to know.
     

Share This Page