Drive won't spin up

Discussion in 'Wii - Hacking' started by corbs132, May 29, 2007.

May 29, 2007

Drive won't spin up by corbs132 at 10:42 PM (853 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. corbs132
    OP

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    I tried installing my wiikey, i was so excited that it finally came in. i screwed up on a pad or two, then the drive wouldnt spin up. nothing is bridged, but its just a pad or two has nothing there. any ideas?
     
  2. mustnap

    Member mustnap GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    if you could provide some picture of your installation, that might give people some idea what causes it.
     
  3. Tomobobo

    Member Tomobobo Champion.

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    985
    Country:
    United States
    I know it sounds dumb but make sure you plugged in the wires back to the drive. I've had it happen to me and I've done plenty of consoles. Tripple check your plugs and wires.
     
  4. corbs132
    OP

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    yeah, ribbon is good, white cable cool, everything seems fine. i don't have a good cam right now, and it looks gly but nothing is bridged.
     
  5. corbs132
    OP

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    sorry to double, but please, anybody?
     
  6. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    remove the chip and pray your wii still works, then bring it to a professional installer.
     
  7. bliss-chris

    Newcomer bliss-chris Member

    Joined:
    Apr 16, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Germany
    Hmmm, the only idea I'd have is to check whether the drive's installed back properly and not tilted and blocked due to chosing a bad place for the chip. I was even wondering when installing my Chiiip whether there's enough space for the cables and if they wouldn't press against the drive. And your cables don't block some mechanical parts of the drive? That's what I'd double check, and that's about all I can think of (in case your soldering didn't screw something up, but you already said you checked that).
     
  8. corbs132
    OP

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    k. it was quicksolder. I'm thinking about desoldering the wiikey and returning it to toys r' us. i bought it november 21st last year, think i should?
     
  9. aross6

    Newcomer aross6 Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Does it still play originals??? If so, you wii is not screwed... you just screwed up on the install. If not, return the puppy and hopefully you can find a new one in the near future!
     
  10. corbs132
    OP

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    plays nothing. but oh shit, new wii drive pcbs. tough to solder to. k i think im gonna.
     

Share This Page