Drive Replacement

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by NiteSite, Dec 7, 2011.

Dec 7, 2011

Drive Replacement by NiteSite at 6:29 PM (505 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. NiteSite
    OP

    Newcomer NiteSite Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    OK so ive searched the forums for a while but could not find an exact answer to what i was looking for. I have recently acquired a black Wii with a D4 drive in it. If i replace the ENTIRE drive (not just the board) will it work in the Wii. If it will can a modchip be used as well?

    I am aware of soft modding this wii is NOT for me it is for my PARENTS. i want to make this setup as easy as possible using loaders and such would make it difficult for them.

    So to sum up: can i replace the D4 with a d3/d2e/d2c etc and add a modchip to it so that all that has to be done is a game is inserted to play.

    Thanks in advance.
     
  2. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
    Switching to a D3 wont do you any good, but D2 sure.
     
  3. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    jus softmod and use usb loaders. usb loaders a easier to use then discs
     
  4. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden

    No theyre not. Disc = Put in disc, play. USB loaders = boot wii, boot usb loader, chose game, play.
    For the average mom and dad thats a lot harder.
     
  5. NiteSite
    OP

    Newcomer NiteSite Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    29
    Country:
    United States

    Thanks Lucif3r I appreciate that you actually read the post. Any D2 drive should work with no issues correct?


    Can anyone recommend any trusted sites to get the drive from?
     
  6. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
    Yes, any drive in the D2-series works just fine for backup discs, the very first dvd's (were called "DMS" I think) work too.

    So basicly, anything that isnt D3 or D4 works ;)
     
  7. Porobu

    Member Porobu Gbatemps Shiny Latias

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    1,042
    Country:
    Spain
    Use a usb loader and to make it easy download cfg, set up the drive, install priloader, install cfg boot.dol and autoboot it
     

Share This Page