drive adapter? lot of question i have

Discussion in 'Xbox 360 - Hacking & Homebrew' started by Magus, Dec 5, 2011.

Dec 5, 2011
  1. Magus
    OP

    Member Magus GBATEMP RPG MANIAC

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    1,258
    Country:
    hello i finaly dismantled my 360 and got the dvd drive out of it,problem is i seems to understand i need a special adapter to power the drive while it's attached to my pc? is there any other way to power it that doesn't need the adapter?

    also,i checked the cables and i got a yellow cable so i guess that means my drive is a lite-on but i seems to understand that there are different kind of lite-on and each kind requires different steps? how i'm supposed to know which kind of lite-on do i have?

    umm... well i guess i don't have any other question at the moment,after i connect the drive to my pc,i just have to get the key with jungleflasher right? anything i should know perhaps?
     
  2. Zaertix

    Member Zaertix GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    565
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I'm gonna say there's no 'good' way to power it without the adapter. If you power it with your 360, you will flag your 360 for a ban.

    On the drive, it says what type it is. Read the label.

    You will need a CK3 probe or make your own to get the key.
     
  3. 431unknown

    Member 431unknown Greatness Awaits

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    2,055
    Country:
    United States
    You can power it from the Xbox itself. Be warned that some guides I have read do not advise this tho. If you do do it that way be sure to get a gator clip and ground the Xbox to your PC chassis.


    In your other thread you said you bought it preflashed. Did you not get a copy of your key when you purchased it?
     
  4. Vinnymac

    Member Vinnymac GBAtemp Regular

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    246
    Location:
    NY
    Country:
    United States
    Using the Xbox 360 to power the drive will flag your xbox. However, if you choose to not plug in the video cable you will not get flagged. (NOTE: if you unplug the video cable, the xbox automatically shuts off after a certain amount of time) So basically, as long as you flash the drive quickly, you won't be in any trouble.

    Also, the flag is not a ban flag, but in the future MS could use it to ban people if they wanted. They haven't done anything like that yet. All we know is using the 360 power without the SATA cable does leave a flag up. So just consider that when doing this.
     
  5. Magus
    OP

    Member Magus GBATEMP RPG MANIAC

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    1,258
    Country:
    nope i don't have the key,besides wouldn't i still need to power the dvd drive to flash to LT 2.0 even if i had it?

    i don't really care about getting flagged if that's the only problem

    yes i was wondering what kind of firmware was inside the dvd drive since i seems to understand that different kind of firmware need a different guide to flash? tough maybe since my drive is already flashed to ixtreme 1.0 i don't have this problem?

    i tought the probe was needed only on newer 360? i own a phat with a pre-XGD3 firmware in it so....
     
  6. Zaertix

    Member Zaertix GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    565
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Lite-On drives require probes.
    Read the label it says what firmware is on the drive. Gives you the revision.
     
  7. Magus
    OP

    Member Magus GBATEMP RPG MANIAC

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    1,258
    Country:
    even if it's already flashed?
    besides no guide i have read mention this
     
  8. Zaertix

    Member Zaertix GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    565
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    If you already have your key, you're good. but the probe is NECESSARY to get your key. and your key is NECESSARY to flash to anything.
     
  9. 431unknown

    Member 431unknown Greatness Awaits

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    2,055
    Country:
    United States
    Yes you'd still need to power it, but I thought that if you might have had the key you then won't need the probe. If your not worried about being banned then just power the drive with your 360. Yes you still need the probe since you don't have a copy of your key.
     
  10. Magus
    OP

    Member Magus GBATEMP RPG MANIAC

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    1,258
    Country:
    couldn't i just use this option?
    the xbox is pretty old and the guy who sold me it said it was modified with ixtreme 1.6
    http://www.ixtreme.n...my-ixtreme.html

    if i can't how much does a probe cost anyway?
     
  11. 431unknown

    Member 431unknown Greatness Awaits

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    2,055
    Country:
    United States
    I've never hear'd that before. If you do it and it's not the right key you'll be fucked since you will have written over the right one. Best to get the probe or if you live in the US get in contact with Devin he offers free flashing.
     
  12. Magus
    OP

    Member Magus GBATEMP RPG MANIAC

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    1,258
    Country:
    nope i don't live in the US

    but anyway

    i found several guide that makes mention of that procedure,here's one in english
    http://www.ixtreme.n...1-51-1-6-a.html

    i'll let you guys know if i get screwed ^_^
     
  13. 431unknown

    Member 431unknown Greatness Awaits

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    2,055
    Country:
    United States
    Yeah let me know how that works out for you. Good luck.
     

Share This Page