DQIX Freezes When Handing in Quest

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by xXKronoXx, Jul 13, 2010.

  1. xXKronoXx
    OP

    xXKronoXx Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 13, 2010
    Canada
    Hello

    So I've been running Xenom's DQIX on an AK2i that is fully up to date and I've had no problems until now.

    I'm at the part where I have to climb Zere Rocks, just before you reach the top you meet Christopher Collapsus. The problem is whenever I try to hand in the quest, the game freezes after he says he is going to give me my reward. Has anyone else had this problem? Or know any fixes?

    Thanks for any help that can be offered.
     
  2. Sharpz

    Sharpz GBAtemp Fan

    Member
    345
    0
    Nov 25, 2008
    United States
    L.A California
    Just keep trying to do it is all I can say. I haven't had a problem running the patched game at all.
    (AK2.1 running AKAIO 1.7)

    BTW the reward is a treasure map. [​IMG]
     
  3. xXKronoXx
    OP

    xXKronoXx Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 13, 2010
    Canada
    I have kept trying, just got fed up going up the mountain to hand it in so I decided to search if there was a fix for it. xD

    I know it's a treasure map and that's why I'm looking around, otherwise I would've skipped it.

    Thank you for the input ^-^
     
  4. CrimzonEyed

    CrimzonEyed GBAtemp Addict

    Member
    2,494
    312
    Sep 3, 2007
    i got a problem with the quest in the church in the first town, Objectives:
    do a piruett, clap, jump and airpunch. but when i have done the emotions she act as if i never did them :/
     
  5. xXKronoXx
    OP

    xXKronoXx Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Jul 13, 2010
    Canada
    Update: Finally was able to hand in the quest successfully
     
  6. haflore

    haflore aeternaliter fluxa

    Member
    1,213
    36
    Dec 4, 2009
    United States
    Did you assign them all to the DOWN direction in the order she said?
     
  7. CrimzonEyed

    CrimzonEyed GBAtemp Addict

    Member
    2,494
    312
    Sep 3, 2007
    rofl now im feeling stupid XD
    thats the punishment for being to tired and play
     
  8. starfox223

    starfox223 Member

    Newcomer
    35
    0
    Dec 29, 2008
    United States
    the best fix for that is getting a supercard DSTWO. This thing is beast, I'm using a clean version of the DQIX and I don't have any problems with it.
     
  9. starfox223

    starfox223 Member

    Newcomer
    35
    0
    Dec 29, 2008
    United States
    the best fix for that is getting a supercard DSTWO. This thing is beast, I'm using a clean version of the DQIX and I don't have any problems with it.
     
  10. LucasTizma

    LucasTizma Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 15, 2010
    United States
    How did you finish the quest without it freezing? I'm running into the exact same issue. Everything else works fine, and I believe I'm running the latest version of everything.
     
  11. LucasTizma

    LucasTizma Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 15, 2010
    United States
    Gah! How random. Works now... Whatever. Maybe all the cursing I did eventually fixed it?
     
  12. h0ser81

    h0ser81 GBAtemp Regular

    Member
    106
    0
    Feb 20, 2010
    United States
    Pennsylvania
    I handed that one in last night and didn't have a problem. I've only had one freeze so far and it's more likely due to a contact problem on the AK2i than any of the ROMs.
     
  13. starstar

    starstar Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jul 16, 2010
    United States
    I'm having the same problem. I have an updated AceKard2i. Everytime he tries to hand me the map, the game freezes. I've tried about ten times. Is the only answer just to keep trying?
     
  14. noperfecttime

    noperfecttime Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Aug 1, 2010
    United States
    Hate to add bad news to an already annoying problem but it looks like whatever bug this is prevents you from getting ANY treasure map. I just completed the game and was going to get another map from the King of Stornway and the same thing happens.

    Although probably obvious I too would like to know of any solutions since I've tried probably 20 times with Chris what's his name.

    Oh and for the record I am using acekard 2.1
     
  15. noperfecttime

    noperfecttime Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Aug 1, 2010
    United States
    Okay it's probably bad to re-reply so soon but after trying everything under the sun I finally managed to get it to work. I switched my firmware to AKAIO 1.7 instead of the official one and that seemed to do the trick (I got both maps so I assume all is good).

    I am not sure if this is relevant but I also switched my rom to one without the Venom intro so if the above doesn't work try that.

    Lastly just to save whoever some trouble note that switching to AKAIO will change the save final extension to .sav so you need to change it to keep your save file.