Downgrading O3DS from 9.8.0 25e to 9.2.0 20e completed but wont load settings

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by madturbo123, Feb 12, 2016.

  1. madturbo123
    OP

    madturbo123 Member

    Newcomer
    15
    1
    Jan 24, 2006
    Hi guys,

    I've searched the forum and I know it's another downgrading question but I can't seem to find a similar post.

    I've completed a down grade using these steps.

    1. browser hack
    2. hbl
    3. sysupdater 4.2

    everything installed fine, it rebooted after the install and I go to the settings to check out FW version and it locks up on the 3ds screen. I've tried booting into settings a number of times without any luck.
    I can't successfully load rxtools from the hbl.

    What can I do, any suggestions ???

    Thanks guys
     
  2. gamer4lif3

    gamer4lif3 GBAtemp Regular

    Member
    273
    89
    Dec 31, 2015
    United States
    your downgrade did not finish successfully if cant load browser also u will need game hack like ninja hax or zeldaOot.

    Also try to start 3ds with out the sd card in see if help if not the above happend.
     
  3. madturbo123
    OP

    madturbo123 Member

    Newcomer
    15
    1
    Jan 24, 2006
    I can load browser no problems,
    so simply try again ?
     
  4. gamer4lif3

    gamer4lif3 GBAtemp Regular

    Member
    273
    89
    Dec 31, 2015
    United States
    First try with no sd card i would
     
  5. Filo97

    Filo97 Zelda's totally my sister! Not lying!

    Member
    3,639
    1,212
    Oct 8, 2015
    Italy
    Hyrule Castle
    no sdcard it's only when it doesn't boot at all. entering system settings does not matter with sd card.
     
  6. nero99

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,921
    873
    Sep 18, 2014
    United States
    If you can enter the browser, run the home brew launcher + Rxtools.3dsx and inject FBI into the h&s app. Then boot into pasta (dev mode) will load sysnand with escalated privileges, then install the sys updater CIA to sysnand and run it again. This was there is no crashes or anything.
     
  7. madturbo123
    OP

    madturbo123 Member

    Newcomer
    15
    1
    Jan 24, 2006
    Thanks I ended up doing it again and now works fine.
    cheers