Downgraded on accident

Discussion in 'Wii - Hacking' started by awssk8er, Feb 9, 2011.

Feb 9, 2011

Downgraded on accident by awssk8er at 2:45 AM (672 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. awssk8er
    OP

    Member awssk8er GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,605
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Hello,
    Well to start off, I have a white NTSC Wii from launch, and I had it on 4.2U and tried using preloader, because I never used it.

    I ended up not liking it, and looked up how to delete it. I wasn't really paying attention, and the thread was pretty old, but it just said to install a new system menu wad. But the one they gave was 3.2U.

    It did get rid of the preloader, but did it actually down grade the firmware to 3.2U? Or did installing the wad just give it the appearance of the 3.2U system menu. I would think that it downgraded it, but I wasn't aware that you could downgrade a Wii by installing a wad.

    If it truly did down grade, what's the best way to get to 4.2U/4.3U? I wouldn't mind re-hacking it, but I don't have Brawl or any of the games needed to hack a 4.3 Wii. Can I just install a wad of the 4.2U system?

    I don't know, I knew there were wads for the system menus, but never had to deal with them so I don't know how they work exactly.

    Thanks.
     
  2. mvgc3

    Member mvgc3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Installing a system menu wad installs that system menu, its not just a cover.

    Just install a wad for whatever system menu you want. You should be able to download it with NUS Downloader. I would suggest 4.2, if you install 4.3 without installing the appropriate IOS (I forget which one for each SM) you'll brick.
     
  3. Aijelsop

    Newcomer Aijelsop Question Asker

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Messages:
    1,000
    Country:
    United States
    Use ModMii to install a 4.2U WAD, you shouldn't have to rehack it.

    Sorry if I'm not any help ;p
     
  4. awssk8er
    OP

    Member awssk8er GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,605
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Ok, cool.

    I wasn't sure if you could upgrade the firmware by using a wad.

    I tried before, but got Error! (ret=1036), but I'm pretty sure that is just an unrelated problem.

    I just wanted to make sure before trying it again. Thanks.
     
  5. troy512

    Newcomer troy512 Advanced Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    95
    Country:
    United States
    installing a system menu does nothing but install the system menu. it does not overwrite or downgrade anything. [except priiloader and custom themes]

    if you are going to mess with system menus then you better know what IOS you need.

    Warning: Spoilers inside!
     
  6. awssk8er
    OP

    Member awssk8er GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    1,605
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Thanks a lot guys. [​IMG]
     

Share This Page