Don't update your M3 Lite to v29!

Discussion in 'M3 Adapter' started by ultrablade, Oct 2, 2006.

Oct 2, 2006
  1. ultrablade
    OP

    Newcomer ultrablade Member

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    I seriously havn't heard anyone successfully update their M3 Lite to v29, and that's bad. Something in the v29 update is messed up, leaving it to hang on your ds, when you cut it off, your M3's firmware is partcially flashed, leaving it bricked, and not having the ability to reflash it.

    I've also heard alot, that v28 updates hangs, but is safe to turn off, because it actully fully writes to the cartridge before it hangs.

    So hey M3 team, what's going on with your updates? [​IMG]

    ultrablADe
     


  2. Vidikron

    Newcomer Vidikron Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2005
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    I successfully updated to v29. Run the update from GBA mode and it should work properly.
     
  3. ultrablade
    OP

    Newcomer ultrablade Member

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Oh, thanks Vidikron, I guess this whole topic was referring to me?

    But all that had problems ran it through flashme huh? (autoboot)

    ultrablade
     
  4. Pikaash2586

    Member Pikaash2586 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    276
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    Err, mine worked fine. I didn't find anything wrong.

    My DS was a flashed import, if that matters at all...
     
  5. ridgecity

    Member ridgecity GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    759
    Country:
    Mexico
    anyone else thinks this release is broken?
     
  6. Madrigal

    Member Madrigal GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    Victoria, B.C
    Country:
    Canada
    So did you actually brick your M3, or are you just talking out of your ass? Because it hangs just like e28, but you can still turn it off like e28 and it updates just fine. Plus this has been released for a couple of days now and I haven't seen anything about bricking anywhere else but this topic. You would think if it bricked your M3, there would be topics about it all over the place by now...
     
  7. magister2000

    Newcomer magister2000 Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    Spain
    My M3 Lite is bricked because I updated it in NDS mode,and my DS doesn't detect the flashcard now, so I will have to return it to my dealer.
     
  8. Madrigal

    Member Madrigal GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    Victoria, B.C
    Country:
    Canada
    Strange. I updated in NDS mode and it went just fine. In that case I apologise to the OP. This is the first I've heard of it on various forums...
     
  9. RyuKakashi

    Member RyuKakashi GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    450
    Country:
    United States
    If you already tried to flash it in GBA mode and you still think your m3 is broke i guess that might be grounds to sending it back but try more stuff before you do.
     
  10. Ranma

    Member Ranma GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    109
    Country:
    Australia
    Occasionally my DS won't detect my M3 for reasons unknown(usually after I plug it back in after putting new files on my SD card). What works for me is if I take my SD card out, turn my DS on with the M3 inserted(it comes up for me saying that no media is detected or something. Basically that my SD card isn't there). Then when I plug the whole thing back in it works. This is after my M3 doesn't load at all after the Passcard screen. It might help you, or might not. I don't know your exact problem.

    I had no problems at all updating to 29 either. I just did it in NDS mode. I was going to do it in GBA, but I forgot. >.>
     
  11. magister2000

    Newcomer magister2000 Newbie

    Joined:
    Sep 13, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    Spain
    When I updated my M3 Lite in NDS mode, all was ok, but when I pressed 'A' key after update, it hangs. When I turn off and on my DS doesn't detect any GBA flashcard. I tried on another DS and the same result. Also I tried to change a flashcard that is ok at the process of update by my broken flashcard and it doesn't work, so the update process has broken my M3 Lite.
     
  12. ultrablade
    OP

    Newcomer ultrablade Member

    Joined:
    Mar 18, 2006
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    That comment about ass wasnt needed how about you just leave this topic and start a topic about people who talk out of their asses:

    1. Madrigal

    People like you disgust me. [​IMG]

    ultrablade
     
  13. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,927
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    Updated with no problem in GBA Mode (i always update in GBA mode)
     
  14. Narcosynthesis

    Newcomer Narcosynthesis Member

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    No problems updating here. Probably user error.
     
  15. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    had to update in gba mode for all 3 units of m3 lite, worked fine here.
     
  16. Mike83

    Member Mike83 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    130
    Location:
    St. Helens, England
    Country:
    United Kingdom
    I updated in NDS mode, no problems.
     
  17. cracker

    Member cracker Nyah!

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Messages:
    3,132
    Country:
    United States
    Since I like to live on the edge (yeah right) I updated to v29 in DS mode and..... It worked fine! This is on an m3 miniSD with a flashed DS original.
     
  18. kobewan

    Member kobewan GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Messages:
    161
    Location:
    Austin, Texas
    Country:
    United States
    It very specifically says M3 Lite [​IMG]

    All other versions of M3 update in DS mode without the slightest problem, as far as I know.
     
  19. Shinji

    Member Shinji ҉҉ ҉҉

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    2,374
    Location:
    City of Delusion
    Country:
    United States
    I updated with the file that czw (i think thats the user) on this board put up the links for. I updated last night from 27e to 29e in NDS mode no problems.

    I hope that virus updates are not surfacing now ;_;
    Meh, probably just bad luck with flashing, so many reports of successful flashes and a few unsuccessful....
     
  20. Madrigal

    Member Madrigal GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    Victoria, B.C
    Country:
    Canada
    Hey bud in case you didn't notice I already apologized to him so why the hell are you getting involved?

    I would start a topic about you, but I don't think that would go over too well with the mods [​IMG]
     

Share This Page