Does Metroid Dread require FW 13?

Thegamefox1

Member
Newcomer
Joined
Oct 21, 2021
Messages
5
Trophies
0
Age
28
XP
9
Country
United States
Hi guys! can anyone tell me what Metroid dread stock gpu clocks are on the switch using sys-clk? (Does it alternate from 384-460? I am just curious.

I have a new switch, so I can’t mod it :(
 

ZachyCatGames

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2018
Messages
3,272
Trophies
1
Location
Hell
XP
3,360
Country
United States
Is that the firmware the oled comes with? I don't plan to open mine till this weekend.
They ship with several firms, I've seen 12.0.1, 12.0.2, 12.0.3, and 12.1.0 (and have dumps of 12.0.2 and 12.0.3), and they're all special variants that differ from what N released on the CDN to normal units.
 
  • Like
Reactions: godreborn

Thegamefox1

Member
Newcomer
Joined
Oct 21, 2021
Messages
5
Trophies
0
Age
28
XP
9
Country
United States
CPU/GPU/MEM
1020/384/1331 (handheld)
1020/768/1600 (docked)
Btw do u recommend overlocking any aspect of it? I might get an older switch so i can do that.

Also is it true the cutscenes are 30fps? I wonder why they didn’t increase gpu clocks for those scenes…
 

ZachyCatGames

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 19, 2018
Messages
3,272
Trophies
1
Location
Hell
XP
3,360
Country
United States
Btw do u recommend overlocking any aspect of it? I might get an older switch so i can do that.

Also is it true the cutscenes are 30fps? I wonder why they didn’t increase gpu clocks for those scenes…
It runs fine most of the time, I probably wouldn't touch anything personally.

Yeah. 460 wouldn't have been enough for it in handheld, and in docked they can't go past 768.
 
  • Like
Reactions: Thegamefox1

hippy dave

BBMB
Member
Joined
Apr 30, 2012
Messages
7,228
Trophies
1
XP
8,765
Country
United Kingdom
Just found this out as well, running FW 11 (base game works fine). Any idea if this is a major update?
It fixes the known crash that happens if you've put a marker on a particular door at the end of the game. Apparently has some other small unspecified improvements. You'd be fine without it, assuming you don't happen to put a marker on that specific door.
 
  • Like
Reactions: godreborn

Thegamefox1

Member
Newcomer
Joined
Oct 21, 2021
Messages
5
Trophies
0
Age
28
XP
9
Country
United States
It runs fine most of the time, I probably wouldn't touch anything personally.

Yeah. 460 wouldn't have been enough for it in handheld, and in docked they can't go past 768.

What games have used 460 Mhz clock handheld?? I’m guessing its only reserved for multiplayer games like super smash, mario kart, and splatoon…since 60fps is pivotal for those games
 
General chit-chat
Help Users
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: Won't lie pretty dope https://youtube.com/shorts/UDZoANzeODE?feature=share