TEMPORARY MODE ENABLED
New posts, edits, and any changes will not be saved during the transition period.
Registrations are temporarily disabled until the migration is complete.

  1. kprovost7314

    OP kprovost7314 GBAtemp's Official Shota and Bara Master
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2014
    Messages:
    1,991
    Country:
    United States
    I want to use the Switch (that I'll get next month) on my TV, but it's not an HD TV therefore it has no HDMI. Does using an HDMI to AC adapter work for this situation?
     
  2. Mr. Wizard

    Mr. Wizard Ending the spread of bullshit one thread at a time
    Member

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    1,814
    Country:
    Canada
    What type of connectors does it have? Which do you plan on using?

    RCA? VGA? COAX? Or you truly going oldschool with RF?

    [​IMG]
     
    Last edited by Mr. Wizard, Mar 26, 2017
  3. kprovost7314

    OP kprovost7314 GBAtemp's Official Shota and Bara Master
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2014
    Messages:
    1,991
    Country:
    United States
    The red, yellow, and white cables used with the Wii, GameCube, Wii U, etc.
     
  4. GerbilSoft

    GerbilSoft GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    2,378
    Country:
    United States
    That's composite video. Yes, you can use an HDMI to composite downscaler, but I wouldn't recommend doing so if you can avoid it.

    If the TV in question has component (YPbPr) or VGA, consider an HDMI to YPbPr or HDMI to VGA converter instead. Note that you should set the Switch's RGB mode to Full Range RGB instead of Limited if using one of these converters.
     
  5. jimbo13

    jimbo13 Terry Crews #1 Fan
    Member

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    1,083
    Country:
    United States
    Yep, you need an HDMI to RC, ac is a power cord. Order it, it wont be on the shelf in the store.
    [​IMG]
     
  6. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!
    Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    19,688
    Country:
    Australia
  7. GerbilSoft

    GerbilSoft GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2012
    Messages:
    2,378
    Country:
    United States
  8. alhrad

    alhrad Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    17
    Country:
    I use mine with a passive HDMI-to-VGA adapter, it works really well. So if your TV does VGA input, that'd probably be the best choice
     
  9. grossaffe

    grossaffe GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 5, 2013
    Messages:
    3,011
    Country:
    United States
    HDMI to... Alternating Current?

    Anyways, is there really any reason NOT to have an HDTV at this point? A brand new 32" 720p TV is dirt cheap as-is. I imagine you could get something like that on craigslist for the change in your pocket.
     
  10. kprovost7314

    OP kprovost7314 GBAtemp's Official Shota and Bara Master
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2014
    Messages:
    1,991
    Country:
    United States
    Why do you automatically assume I can afford one

    and it was a typo, it was supposed to be AV
     
  11. grossaffe

    grossaffe GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    May 5, 2013
    Messages:
    3,011
    Country:
    United States
  12. Captain_N

    Captain_N GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    1,893
    Country:
    United States
    Yes they work i have one. It was about $25. It converts the HDMI to analog RCA. Its powered by usb. I have one on the switch. Here is the one i have. There is no noticeable input lag. This paticular box wont work of the output is copy protected. at the moment the switch is not using HDCP so it works. there are some boxes that do that. It also displays in 4:3 mode and you cant letter box it like on the wii u. The switch has a 480p mode and you can make the image fit a crt in the tv settings screen on the switch

    https://www.amazon.com/Teorder-Comp...577556&sr=1-23&keywords=hdmi+to+rca+converter

    Everyone says get an HDTV, you don't have to get one if you don't want. The box works great and its small. I only comes with a usb cable. I use a universal usb charger for it from an old phone.
    This box basically makes any TV, HD Ready. Bet they wont tell you that.
     
    Last edited by Captain_N, Mar 27, 2017
  13. RemixDeluxe

    RemixDeluxe GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    4,583
    Country:
    United States
    Not to mention if you own a Switch already. Just to be fair.

    You could play exclusively in handheld mode till you can get your hands on an HDTV.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - converters, Switch,