Do you like having a flashcart that autoboots to the menu or not?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Link5084, Aug 11, 2008.

  1. Link5084
    OP

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    For instance, the CycloDS does not. You still have to select it, but I think it's nice since you can still use Pictochat and DS Download Play. I'm not sure about the other flashcarts, but I know Supercard autoboots to the menu and skips the DS menu all together. I don't know if you can go to the DS menu without having to remove the SCDS from the DS or not. Anyways, what do you prefer? Flashcarts autobooting or not?
     
  2. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Well I like it because on YSMEnu, you can press Start Select to go to DS Menu or Start X to boot GBA
    And you dont have to do the touch here warning screen.

    Theres a homebrew program called Back2FW that goes to the DS Menu I think
     
  3. science

    Member science science rules

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    3,695
    Country:
    Canada
    And the Acekard RPG (and probably the other ones too)

    I hate skipping the menu. I like seeing the main menu. This topic should have been a poll
     
  4. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    I've got an Acekard RPG that doesnt natively auto-boot, but I've got it soft-modded (not flashed) so that it does auto-boot. It skips the health/safety and goes straight to menu
    when I turn on the power.
    It's more convenient to me for restarting.
     
  5. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    By the way, with any cart that first goes to the DS menu, you can set the DS options so that the flash cart loads immediately after the health screen if you want.

    So personally, I prefer having the option. I actually keep the DS option disabled so that I select the flash card from the DS menu, which allows me to change settings, play a GBA cartridge that is in slot 2, or receive a download play if I want without having to use back2fw from the flash cart menu.

    -Bri
     
  6. onegi

    Newcomer onegi Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    14
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I like to see the menu. Just to know you can still access those things without ejecting the card
     
  7. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    I'm interested to know how. Care to share?
     
  8. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    Love it very much. I don't need to tap that warning screen and that's a good thing. Also I've lost any reason to ever boot into the firmware and then the flashcart after I put the firmware dump on the memory and I can boot it from inside the flashcart. [​IMG]

    golden: that 'soft mod' is probably a firmware flash
     
  9. iffy525

    Member iffy525 not famous

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    751
    Country:
    United States
    I like auto-booting because personally the only thing I would do on the main menu would be to select the DS slot-1 card, so it would be a waste of time for me to not have my flashcart auto-boot. Pictochat is not really that useful and I've only used the DS Download play once. If you really need to use the main menu (to change settings for example) it's not that hard to pop the flashcart halfway out.
     
  10. Lord Toon

    Newcomer Lord Toon Advanced Member

    Joined:
    Dec 13, 2007
    Messages:
    82
    Location:
    Homestead, Fl
    Country:
    United States
    My EDGE DS card auto boots, I've gotten used to it personally. But I would like to have the option to choose as well.//

    It's nice to have options...//
     
  11. weebwobb

    Newcomer weebwobb Member

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    You can use the pull-the-battery trick so it skips the warning screen every time but it does have some drawbacks like your clock being wrong. Here's one of my favorite features on the cyclo: Just before the cyclo progress bar finishes loading hold L1 + R1 to boot the last game you played.
     
  12. g4med4d

    Member g4med4d GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    The R4 boots straight to its firmware and I was using it for about a year before just switching over to the AK2 which boots to the DS menu. Does not matter to me either way but it's nice to know that the DS menu is still alive and accessible even though I do not use it much(or at all).
     
  13. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    I just set it to Automatic Mode which skips the selection and goes straight to the AK2 menu.
     
  14. Link5084
    OP

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    BTW is there a way to set the CycloDS to autoboot to the menu?
     
  15. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    I would love to see the menu without it taking control and bringing me to the menu for my SuperCard .
    Harder work to use homebrew just to get to the menu !

    I feel that i would've have been better off getting a AceKard 2 instead of a SuperCard .

    But still i would prefer if it didn't still !
     
  16. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    I got use to autoboot, but no autoboot feels more professional
     
  17. sfunk

    Member sfunk GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    206
    Location:
    Ottawa
    Country:
    Canada
    I prefer to have it not autoboot. Like Monster On Strings said, it feels more professional as well as it allows me to use my DS as an alarm clock without ejecting the cart. Just a minor convenience for me [​IMG].
     

Share This Page