Dit it work to use hdd and wii lan adapter together?

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by jinshin45, Jun 25, 2011.

  1. jinshin45
    OP

    Newcomer jinshin45 Newbie

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Taiwan
    Good day Everyone,

    I use usb loader cfg to play HDD game and want to play Mario striker charged online. But it's too slow when I use wifi , I want to try wii lan adapter to keep online quality
    stable. The problem is I don't know will wii read the wii lan adapter and HDD at the same time or not? Because I heard a rumor that say there is only one usb available when you play HDD usb loader cfg. Thanks.

    wii version 3.3J
    lan speed : 5.71Mbps
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    As long as you use the LAN adapter on the top USB port and the USB hard drive on the bottom USB port, it should work just fine.
     
  3. jinshin45
    OP

    Newcomer jinshin45 Newbie

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Taiwan
    Thanks for your reply, Lacius.

    My HDD is Philips and it's not work on the top of USB port. So, I wonder wii lan adapter may not work on the top of usb port, either.

    Is that helps if I update my usb loader cfg version? I'm using v40 now. I know the latest one is v61 or v62 I guess.
     
  4. PsyBlade

    Member PsyBlade Snake Charmer

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    2,204
    Location:
    Sol III
    Country:
    Germany
    it says you only has one port left for other devices
    not one in total
    its obviously not a rumour

    edit: ninjaed
    you port is not brocken or something like that
    cios uses different drivers for the hdd then for everything else
    most loaders simply asign one port hard to each driver
    and thus disallow swaping of devices
     
  5. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,911
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    I recommend you update to the latest version of Configurable USB loader, but it will not allow you to use the top USB port for USB loading. As I already said, however, you can use the top USB port to the USB LAN adapter. If you have not done so, I also recommend you update your cIOS to 249d2x56 and 250d2x57.
     
  6. jinshin45
    OP

    Newcomer jinshin45 Newbie

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Taiwan
    wow~ Thank you Lacius and Psyblade. It helps me a lot really~
     

Share This Page