1. E-Block

    E-Block Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I've never tried using NSUI's remote install function but I have used this tool to remotely install CIAs. You'll need to port forward whatever port you're using to connect to your 3DS. It works off of the same remote install function in FBI, and I haven't had issues with it, save for very large files.
     
    geopyro likes this.
  2. wrettcaughn

    wrettcaughn GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,819
    Country:
    United States
    This app is similar but has no issues with large files: https://gbatemp.net/threads/pre-release-pc-fbi-server-2-0-alpha.531104/

    Only catch is that you need to have python installed and set as PATH variable (which only takes a few minutes if you don’t already have it).
     
    geopyro likes this.
  3. geopyro

    geopyro Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    Mexico
    Thanks for the reply. I tried it but unfortunately also didn't work... pretty much got the same result. Will post a photo later.

    Python? PATH variable? Please excuse the blatant ignorance.

    Edit: Wait, never mind. I'm into it! Hope this works!
     
    Last edited: Jul 31, 2019
  4. geopyro

    geopyro Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    Mexico
    Unfortunately it didn't work. Here's a photo and an screenshot.
    67562969_370798533584439_3286647315795804160_n.jpg
    Captura de pantalla 2019-07-31 23.47.46.png
    I was trying to install a CIA of Star Fox I created myself. Please someone help me... I really wanted to do this.
     
  5. wrettcaughn

    wrettcaughn GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,819
    Country:
    United States
    It looks like your PC and DS are on different subnets or networks entirely... Make sure they are both connected to the same router.
     
  6. geopyro

    geopyro Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    Mexico
    Huh??? Well I only have one router in my house, but yeah, I checked (for just in case) and they are on the same router indeed.
     
  7. wrettcaughn

    wrettcaughn GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,819
    Country:
    United States
    Your 3DS IP and your Host IP do not appear to be on the same network...
     
  8. geopyro

    geopyro Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2019
    Messages:
    10
    Country:
    Mexico
    I'm a bit lost now... how do I fix that?
     
  9. EdwardTheHuman

    Newcomer

    Joined:
    Aug 5, 2019
    Messages:
    7
    Country:
    Philippines
    Hi,

    does this program restores the original color of the games just like GhostPatcher?
     
  10. E-Block

    E-Block Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    Yep. For the VC platforms where Nintendo released games with ghosting/brightness changes, NSUI lets you pick between them, or to not have those changes applied.
     
  11. EdwardTheHuman

    Newcomer

    Joined:
    Aug 5, 2019
    Messages:
    7
    Country:
    Philippines
    That's really good to know, I will go ahead and fix my cias to have them the original more vibrant colors using NSUI!
     
  12. Retro_Mod_Gamer

    Retro_Mod_Gamer GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 3, 2015
    Messages:
    105
    Country:
    Canada
    the Download Play is an incredible feature as well.
     
  13. wrettcaughn

    wrettcaughn GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,819
    Country:
    United States
    Make sure you are not connected to a “guest” network on either device. Make sure the SSID you are connecting to on both devices is an exact match.
     
  14. suphaninjap221

    Newcomer

    Joined:
    Aug 13, 2019
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I'm wondering where the save location is located at?
     
  15. SnowShark

    SnowShark Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 17, 2018
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Save files for the games are stored on the SD card at "SDCARD/nsui_forwarder_data/*game name*"
     
  16. Atomwho

    Atomwho Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    China
    Is there any way to change the language of the lower screen menu? I'm trying to make some JPN game more official-like.
     
  17. bahamut920

    bahamut920 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    516
    Country:
    United States
    You probably need to change your system language for that.
     
  18. sks316

    sks316 Professional Shitposter (also I help sometimes)
    Member

    Joined:
    Nov 28, 2013
    Messages:
    2,650
    Country:
    United States
    If you're using RetroArch to run the game, you should be able to change the language of the bottom screen somewhere in the injector. Otherwise, you can try changing the system language.
     
  19. Atomwho

    Atomwho Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 16, 2019
    Messages:
    2
    Country:
    China
    My 3DS is the JP version, so Japanese is the default system language. But the injected games are still in English.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Because my goal is to make the game look more like the official one, I usually use Nintendo VC.
    As I said before, my system language is already Japanese, but that didn't help.
     
  20. AlterL

    AlterL Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 12, 2019
    Messages:
    20
    Country:
    Venezuela
    so would this work to inject Rondo of Blood into a CIA file as well??
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [DISCUSSION], Ultimate, Injector