Hacking Disc Channel randomly stopped loading backups

sKeEt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 14, 2009
Messages
262
Trophies
0
XP
115
Country
United States
Yes for some reason today the disc channel just stopped loading my backups and I haven't even done anything to provoke such a thing. I haven't intalled anything for a while. I don't understand how this happen.

Seriously if i don't figure this out soon I'm just restoring my Nand backup and reinstall everything again. This is getting ridiculous
 

damysteryman

I am too busy IRL these days...
Member
Joined
Oct 4, 2007
Messages
1,223
Trophies
0
XP
998
Country
Antarctica
Are you able to give more information?

You have cIOSCORP installed, right?
What version?
What sysmenu version do you have installed?
How old are your backup games?
How old is your laser?
How often is your Wii used?

Can you please tell us exactly what happens when you try to play a game?
Any abnormal sounds from the Wii when trying to load a disc?
Do discs load in loaders such as NeoGamma?
Is it only for backup discs, or do legitimate discs also have problems?

Oh, and...
Did you by any chance send your Wii to Nintendo recently, or did someone borrow it from you recently?
 

sKeEt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 14, 2009
Messages
262
Trophies
0
XP
115
Country
United States
Yes I have cIOSCORP 3.6 installed

My system menu is 4.2u

My backup games are not that old and were burned on Verbatin DVD's and always worked before with no problems

My laser is dirty because I can't play dual layered discs

I use my Wii quite often.

Only my backups won't load my legitimate discs load fine.

The disc channel says "disc could not be read"

No abnormal sounds just the sound of the disc loading an then stopped.

They load from NeoGamma fine

And I have not sent it to Nintendo or let someone borrow it.

What's strange is that it loaded fine from the disc channel 2 days ago and I've never had this problem before.

It just all of a sudden won't load from the disc channel anymore.

I haven't install any IOS or anything. This is what I don't understand because I didn't do anything to cause this to happen
 

sKeEt

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 14, 2009
Messages
262
Trophies
0
XP
115
Country
United States
Freaking crap. I uninstalled cIOSCORP 3.6 an re-installed and it seems to be working now though I still haven't an idea of why this happened in the first place.

Thanx. I always forget about cIOSCORP
 

damysteryman

I am too busy IRL these days...
Member
Joined
Oct 4, 2007
Messages
1,223
Trophies
0
XP
998
Country
Antarctica
Good to know you got it working.

But I would suggest buying the official Nintendo Wii lens cleaning kit, and use it (as per instructions).

It should get rid of the dirt on the laser.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    kenenthk @ kenenthk: Are people out there really spending $100 on fans...