ROM Hack Suggestion Digimon Cyber Sleuth Complete Collection Save Editor?

21stofjanuary

New Member
Newbie
Joined
Nov 8, 2019
Messages
1
Trophies
0
Age
31
XP
76
Country
Germany
Oops sorry about that, updated the digimon.py in github
Please update to the new one

Hey there, thx for your work. Sadly the script is not working for me, keeps crashing the switch. Any ideas, what I might have done wrong?
Followed the instructions and as soon as I enter the script on EdiZon (by pressing "-") it crashes.
 

ukee

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2015
Messages
236
Trophies
0
XP
552
Country
Malaysia
Hey there, thx for your work. Sadly the script is not working for me, keeps crashing the switch. Any ideas, what I might have done wrong?
Followed the instructions and as soon as I enter the script on EdiZon (by pressing "-") it crashes.
PM me your save file and I might be able to work it out.
 

SydMontague

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 19, 2017
Messages
63
Trophies
0
XP
1,155
Country
Germany
Does this tool also extract the .nx64.mvgl files?

It should work with them as well. I don't own the Switch version but from what I gathered the file format underlying file format hasn't changed between any port of the game, only the PC port added an extra layer of encryption.
 
  • Like
Reactions: Bitsoft

JillSandwich

Member
Newcomer
Joined
Jan 1, 2015
Messages
21
Trophies
0
Age
30
XP
77
Country
United States
PC saves are encrypted so you'd have to encrypt your Switch save and hope the format is the same.

Savefile de- and encryption can be done with this tool: https://github.com/SydMontague/DSCSTools

For the life of me I'm unable to get this to work from either Switch to PC or PC to Switch. Using the --savedecrypt / --saveencrypt flags right? It looks like the Switch save is 32 bytes longer than a PC-decrypted save, if it helps any.
 

Attachments

  • DSCS.zip
    35.7 KB · Views: 100
Last edited by JillSandwich,

SydMontague

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 19, 2017
Messages
63
Trophies
0
XP
1,155
Country
Germany
For the life of me I'm unable to get this to work from either Switch to PC or PC to Switch. Using the --savedecrypt / --saveencrypt flags right? It looks like the Switch save is 32 bytes longer than a PC-decrypted save, if it helps any.

In that case it seems like the formats do differ after all. :/
 

Toymoo

New Member
Newbie
Joined
Nov 9, 2019
Messages
1
Trophies
0
Age
24
XP
22
Country
United Kingdom
Hi, I'm using AnalogMan's script for the Steam version, but anytime I try any of the options, the save file becomes corrupted and won't open.
The editor itself doesn't report any errors and seems to run fine, so I'm unsure what I'm doing wrong here, could anyone offer assistance in what I should do?

I'm trying for the accessories mainly in Hackers Memory, I can't be bothered to grind for the coins.
 

ukee

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 23, 2015
Messages
236
Trophies
0
XP
552
Country
Malaysia
Hi, I'm using AnalogMan's script for the Steam version, but anytime I try any of the options, the save file becomes corrupted and won't open.
The editor itself doesn't report any errors and seems to run fine, so I'm unsure what I'm doing wrong here, could anyone offer assistance in what I should do?

I'm trying for the accessories mainly in Hackers Memory, I can't be bothered to grind for the coins.
I'm pretty sure the script is not meant for the Steam version.
 

Green Mii

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 12, 2015
Messages
118
Trophies
0
XP
1,467
Country
United States
Does this tool also extract the .nx64.mvgl files?

Use nxdumptool to get those files from the RomFS.

Hi, I'm using AnalogMan's script for the Steam version, but anytime I try any of the options, the save file becomes corrupted and won't open.
The editor itself doesn't report any errors and seems to run fine, so I'm unsure what I'm doing wrong here, could anyone offer assistance in what I should do?

I'm trying for the accessories mainly in Hackers Memory, I can't be bothered to grind for the coins.

The Steam version has cheat tables that you can use, which have way more options than the Switch version does at the moment.
 

Bitsoft

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 24, 2011
Messages
44
Trophies
0
XP
609
Country
United States
Does anyone have a completed story/new game+ save file for Hacker's Memory? I want to transfer digimon without having to play through the story again.
 

KayzerX3

Member
Newcomer
Joined
Nov 14, 2019
Messages
5
Trophies
0
Age
28
XP
78
Country
United States
It seems Im stuck at chapter 15 in cyber sleuth. The key item "parallelworld ICcard" isnt working in the game.
All ive been been using is the edizon code for max items.
Can anyone help me out?
 
Last edited by KayzerX3,

JeepX87

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 17, 2016
Messages
1,235
Trophies
0
Age
34
XP
2,137
Country
United States
Does anyone have a completed story/new game+ save file for Hacker's Memory? I want to transfer digimon without having to play through the story again.

That what I'm looking for both too (main and Hacker's Memory) and I played on PS4, so don't want to do again.

--------------------- MERGED ---------------------------

I found 100% save from PC so is it possible to work with Switch version with name changes?
 

Attachments

  • Digimon Story Cyber Sleuth Complete Edition Save Game.rar
    1.5 MB · Views: 268

SydMontague

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 19, 2017
Messages
63
Trophies
0
XP
1,155
Country
Germany
I get "Error: source path is not a regular file." when using this on a save from Steam. Both slot_000X.bin and 000X.bin were tested with the same result.

That error should only happen when the given source file is a directory (or generally not a proper file), so it should be something with your inputs. E.g. make sure you have not trailing path separator (\ or / depending on your OS) at the end of the path.
 

Maq47

Developer
Member
Joined
Jan 7, 2012
Messages
1,062
Trophies
0
XP
2,454
Country
United States
That error should only happen when the given source file is a directory (or generally not a proper file), so it should be something with your inputs. E.g. make sure you have not trailing path separator (\ or / depending on your OS) at the end of the path.
I put the executable and 0000.bin in the same folder ("C:\DSCS"), created a folder within ("C:\DSCS\output"), opened an Admin Command Prompt, typed "cd C:\DSCS", then typed "DSCSTools.exe --savedecrypt C:\DSCS\0000.bin C:\DSCS\output\" and pressed enter, and I get the error.

--------------------- MERGED ---------------------------

Typing "DSCSTools.exe --savedecrypt 0000.bin C:\DSCS\output\" does nothing as well (no files appear in the designated directory, even though no errors occur in the program).
 

SydMontague

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 19, 2017
Messages
63
Trophies
0
XP
1,155
Country
Germany
I put the executable and 0000.bin in the same folder ("C:\DSCS"), created a folder within ("C:\DSCS\output"), opened an Admin Command Prompt, typed "cd C:\DSCS", then typed "DSCSTools.exe --savedecrypt C:\DSCS\0000.bin C:\DSCS\output\" and pressed enter, and I get the error.

--------------------- MERGED ---------------------------

Typing "DSCSTools.exe --savedecrypt 0000.bin C:\DSCS\output\" does nothing as well (no files appear in the designated directory, even though no errors occur in the program).

I think I was able to reproduce it. The tool supports as of now only relative paths, so use

-> "DSCSTools.exe --savedecrypt 0000.bin output\0000.bin"
 

Bitsoft

Active Member
Newcomer
Joined
Apr 24, 2011
Messages
44
Trophies
0
XP
609
Country
United States
That what I'm looking for both too (main and Hacker's Memory) and I played on PS4, so don't want to do again.

--------------------- MERGED ---------------------------

I found 100% save from PC so is it possible to work with Switch version with name changes?
Thanks I’ll look into it a bit later but I don’t think so. Someone on the thread said that the file sizes differ by a couple of bytes.
 
General chit-chat
Help Users
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol maybe
    Gift
  • Extryzz @ Extryzz:
    Does anybody know how to fix vwii i get a black screen when booting forwarders, some work but the animated ones do not, I converted to vwii btw.
    Gift
  • Extryzz @ Extryzz:
    do i have to download a certain homebrew or can it be through tirasmu
    Gift
  • Tom Bombadildo @ Tom Bombadildo:
    Make a thread in the relevant section, you're more likely to get an answer there
    Gift
  • Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Tom just pops in to remind people to make a thread :P
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Or to post a suggestive emoji
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Hmmm how suggestive are we talking here? Lol
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    On an unrelated note I might be said to have disparaged the workshop head magnifier concept
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    the other day
    Gift
  • Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    I must take it back. Such things saved my arse last night.
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    @Veho, That's why I don't really care about having everything new new anymore as long as it does its job on what you want it to most new devices just brag about having bigger dicks than their last one
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    But a mini device that can do up to ps2 sounds nice and may make the wait worth it
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Bigger dicks would be nice. It is the pointless electronics that break on otherwise mechanical devices
    that bothers me.
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    We don't want a home filled with silicone objects you stick your dick in like some users here
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    If anything capacities get lowered, tolerances get lowered because electronics control them for at least the warranty period and don't need to have as much safety factor...
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Back when I were a lad you could microwave your hamster with 1400 glorious watts of power
    Gift
  • Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Today I sometimes struggle to find ones 1000W
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    These older devices never really drop in price that much and people just try to resell them for full msrp on ebay anymore
    Gift
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Nah I normally go walking and find ones people chuck out that are "broken" or "old" and grab those before running all the way home very pleased with myself
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Slightly used big dick device $10 off
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Then upload a YouTube video buying a brand new one saying you refurbished it to make the triple amount back
    Gift
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Then upload a YouTube video buying a brand new one saying you refurbished it to make the triple...