Detective Pikachu will launch, but will stay at a black screen.

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Blayer98, Jan 16, 2017.

  1. Blayer98
    OP

    Blayer98 Newbie

    Newcomer
    8
    2
    Jan 16, 2017
    Hi I'm having a problem with my Detective Pikachu game, it will launch but it goes to a black screen and stays like that. The HOME Menu is accessible and I can close the program fine. I've tried looking at a guide but even launching through HANS isn't working, any ideas? (Sorry if I'm posting in the wrong part of the forums idk where this would go and Idk who to ask.)

    I've tried updating the ticket for the game and it still won't work.

    And with HANS, the game just returns to the Homebrew Launcher every time I try and run it.

    I have quite a few JP games and they work fine.

    (Yes I'm using arm9loaderhax.)

    And this is the guide I have tried viewing:
    https://gbatemp.net/threads/cfw-game-blackscreen.415037/
     
  2. Blayer98
    OP

    Blayer98 Newbie

    Newcomer
    8
    2
    Jan 16, 2017
    Any ideas anyone? I'm still trying but with no luck.
     
  3. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,547
    2,112
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    Blayer98 likes this.
  4. Blayer98
    OP

    Blayer98 Newbie

    Newcomer
    8
    2
    Jan 16, 2017
    Yeah I downloaded the latest version I'm sure of it...
     
  5. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,547
    2,112
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
    Did you download and install the title using freeshop?
     
  6. Blayer98
    OP

    Blayer98 Newbie

    Newcomer
    8
    2
    Jan 16, 2017
    I have tried both freeshop and ciangel but both have the same issue like I'm having right now. It can't be a corrupted CIA since it loads and Save Data Backup works as well
     
    Last edited by Blayer98, Jan 16, 2017
  7. x65943

    x65943 Resident Greekaboo, Amateur Dog Father

    Member
    2,547
    2,112
    Jun 23, 2014
    United States
    Indiana
  8. Blayer98
    OP

    Blayer98 Newbie

    Newcomer
    8
    2
    Jan 16, 2017
    I have tried quite a few, usually the game will not launch and random pixels will stay on screen rather than the game launching, or the game will go black after the pixelated mess and go back into the Homebrew Launcher.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Ah, a new hourly build of Luma is ready, I will update to that and get back to you.

    Nope, still nothing after updating Luma, and running the game via HOME Menu.

    Tried HANS and still nothing... @x65943
     
    Last edited by Blayer98, Jan 16, 2017
  9. Blayer98
    OP

    Blayer98 Newbie

    Newcomer
    8
    2
    Jan 16, 2017
    Thanks for the help, I fixed the issue with Luma Locales Switcher
     
    x65943 and HyperT like this.
  10. Danielmethow

    Danielmethow Member

    Newcomer
    24
    0
    Jan 31, 2017
    United States
    How did you fix that problem