desmume 0.5.0 released!

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by azoreseuropa, Dec 24, 2006.

Dec 24, 2006

desmume 0.5.0 released! by azoreseuropa at 2:25 AM (4,715 Views / 0 Likes) 41 replies

  1. azoreseuropa
    OP

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,481
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    http://desmume.sourceforge.net/

    Remember, do not complaint if the games are slower than the previous version or anything else. Please say thank you and you are doing a good job, ok ?

    Do not forgot to drop your nice messages over there to cheers them on. The next version will be better, hopefully. Now, enjoy this release! and make a screenshots if you want. HAVE FUN! GO!
     


  2. azndragonguy115

    Member azndragonguy115 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    620
    Country:
    United States
    wonder if ouendan would work


    i can imagine playing it with my tablet


    and getting owned
     
  3. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    i could never get this emu to work on my computer but im on windows ME

    i get two grey screens

    but if i take a screenshot i can see the game working !
     
  4. Jei

    Member Jei Translator and romhacker wannabe

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    864
    Location:
    Zillions of pixels far away~
    Country:
    Brazil
    Bottom screen seems to work but top screen lacks graphics.

    Even with all the slowdown, sound emulation is a pretty welcomed feature [​IMG]
     
  5. azoreseuropa
    OP

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,481
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    care for the screenshots, anybody ? [​IMG][​IMG]
     
  6. butaro

    Member butaro GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    117
    Country:
    Japan
    works for me on vista somewhat, i cant get sound working though

    edit heres a screen,
    [​IMG]
     
  7. azoreseuropa
    OP

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,481
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    Cool.

    Remember, this emulator doesn't emulated 3-D games. It is better for 2-D games so test and post screenshots in here for people to see and congratulation to the desmume development teams! [​IMG]

    EDIT: Because I am a beta test and Shash doesn't include 3-D in it this year so...[​IMG]
     
  8. NeroMayCry

    Newcomer NeroMayCry Member

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    27
    Country:
    Mm, good for the team but using a mouse will never be as natural as using the touch-screen. Still, that's quite some progress.
     
  9. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    anyone know why the emulator gives me two grey screens ?
     
  10. flashermac

    Member flashermac GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2002
    Messages:
    394
    Country:
    United Kingdom
    sgadzookie80,

    Check your display settings, video card drivers etc.

    Merry xmas to everyone!
     
  11. azoreseuropa
    OP

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,481
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    Same to you and everyone! Come on, test it with 2-D games and post screenshots in here. [​IMG]
     
  12. AMPonzi

    Member AMPonzi GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    316
    Location:
    The Lost City of Atlantis
    Country:
    United States
    I don't know if Windows Me is really fully supported by this emulator. It is an older operating system, and no one I really know at least still uses it. If anything, find yourself someone with Windows 2000 and install that... much more stable.

    Anyway, yeah this release is certainly a great one, it's gonna be a back and forth battle between NO$GBA and DeSmuME for as long as those two are around! Hopefully we'll see much more coming up. Oh, and for those a little upset that shash's code didn't make it, well... right now most games run at 2-3 FPS with his code so while they do run, it's anything but playable. Enjoy!
     
  13. Youkai

    Member Youkai Demon

    Joined:
    Jul 1, 2004
    Messages:
    1,984
    Location:
    Germany , NRW
    Country:
    Germany
    Wohoo [​IMG]

    Digimon World Works [​IMG] now i only need working save state and an option for at least 2x video size cuz i cannot see much with my screen resolution

    (---edit--- ok save state works, just froze the emulator the first time ... no clue why)

    [​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
  14. azoreseuropa
    OP

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,481
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    I knew this one does work. Nice screenshots, Youkai. Anybody cares for more screenshots ? Let's sharing! [​IMG]
     
  15. AMPonzi

    Member AMPonzi GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    316
    Location:
    The Lost City of Atlantis
    Country:
    United States
    We've been talking about 2x and possibly full-screen mode... unfortunately as you know, the nature of the DS is such that full-screen on a regular monitor would result in an ugly black frame around the emulator screens. One of us, I forget who, mentioned something about maybe just putting a Nintendo DS skin to fill that space which isn't such a bad idea. But, let me explain it this way:

    Each Nintendo DS screen is 256x192 which is an aspect ratio of 4:3. So, if you were to put both screens on top of each other you'd end up with a total screen of 256x384 or 4:6 or 2:3. Now, most users use 1280x1024, 1600x1200, or some of the widescreen resolutions. Let's take 1600x1200 for this. 1600x1200 is 4:3, so that means, that 256x384 would be multiplied by a factor of 3.125 to get a total resolution of 800x1200 which fills only half the screen. The only way to fill the whole screen would be to stretch it double the size horizontally which I think you'd agree would look very shitty. Some people have those swivel monitors that can do 1200x1600, which case you could conceivably do 1067x1600 and have only a small black area. For the algebraic thinkers... a monitor whose resolution is ZxY, the maximum area usable for the Nintendo DS screen without stretching is (2/3)YxY provided that (2/3)Y
     
  16. Deletable_Man

    Member Deletable_Man Old Man

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    288
    Country:
    United States
  17. AMPonzi

    Member AMPonzi GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    316
    Location:
    The Lost City of Atlantis
    Country:
    United States
    Anyone know how to get a hold of Caitsith2? If anyone can do it, he can!
     
  18. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,697
    Country:
    United Kingdom
    For what it is worth caitsith2 along with kode54 were apparently messing around with sseq2mid a little while back:
    http://d.hatena.ne.jp/loveemu/20061102/p1
    @Deletable_Man given DSF is taken (dreamcast I think) what extension do you suggest?

    As for screen resolution I have two screens (insert half-assed manical cackling) but could some for of overlapping squares set apart horizontally be used at all?
     
  19. AMPonzi

    Member AMPonzi GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    316
    Location:
    The Lost City of Atlantis
    Country:
    United States
    Well since the pattern seems to be (SYSTEM ABBREVIATION)SF for Something Sound Format... I would think DSSF would be the most logical choice. And we were tinkering with the idea of being able to separate the two screens but that would take a lot of coding, so again, it's on the table just not high on the priority list.
     
  20. Deletable_Man

    Member Deletable_Man Old Man

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    288
    Country:
    United States
    Yeah I assumed it would be DSSF as well.
     

Share This Page