D/P Works on G6

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by slayerspud, Apr 21, 2007.

Apr 21, 2007

D/P Works on G6 by slayerspud at 10:10 AM (1,345 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. slayerspud
    OP

    Member slayerspud GBAtemp Fan

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    387
    Country:
    United Kingdom
    Just so poeple don't ask for settings,
    Dofat, force r/w, trim rom, soft resest
    Loader 4.7 and above.
     
  2. shaunj66

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,829
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    Well thanks. But we have the portal compatibility checker script for a reason! [​IMG]
     
  3. vinconair

    Newcomer vinconair Newbie

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    6
    Country:
    i'm having problems saving with pokemon diamond. when i turn off my DS and load the game up it says save file corrupted

    is there special save settings i need or could it be a prob with the cart?
     
  4. david_noway89

    Newcomer david_noway89 Newbie

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    hi, im having the same problem as vinconair. i played for about 3 hours and then reset it but it says my save file is corrupted.

    i've got the lastest software for my g6 lite and used Dofat, force r/w, trim rom, soft reset.

    Please help!
     
  5. Shugo Takahashi

    Newcomer Shugo Takahashi Advanced Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    80
    Country:
    United States
    I've got about two hours of playtime logged on my trainer card and no problems for mine so far. Are you guys playing for three hours and then saving once? That could be the problem. I suggest you save+reset often, so you're only writing small amounts of new information to the file. What could be happening is that you're trying to save way too much at once, and it's just not saving all of it, thus "corrupting" your file. (this is a totally unfounded theory)

    Also make sure to back up your save file often. After a save/reset, restart to confirm that it works, then go back to the G6 menu and copy the file to slot 2. Just a precaution. I know all of this sounds tedious, but this is what you'll have to make due with if you plan on continuing the pirate the game. I myself am only using it as an early fix. I'm heading out on Sunday for my physical copy. :D
     
  6. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,267
    Country:
    try use U-disk Manager 4.7B with loader 4.7
     
  7. vinconair

    Newcomer vinconair Newbie

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    6
    Country:
    updated my g6 loader to 4.7, first check of save seems to work now =)

    i'll leave my DS off and come back in a few hours to see if its still there

    thx for the help
     
  8. david_noway89

    Newcomer david_noway89 Newbie

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    how do you upload the g6 loader to v4.7?

    i've updated the u-disk manager to v.4.7B.

    Any help would be appreciated. thanks
     
  9. slayerspud
    OP

    Member slayerspud GBAtemp Fan

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    387
    Country:
    United Kingdom
    4.7B should be fine, just make sure you use the settings on the first post, also save just when start a new game not like 3 hours in. Just so you don't waste loads of time.

    Dam this game is leet, got like 10hours already [​IMG]

    Edit: Make sure you have firmwar version 4.7 on your G6 as well.
     
  10. chompy

    Newcomer chompy Newbie

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    2
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    This is the first game I've had to mess around with my G6 to get to work.
    I guess I've been lucky so far.
    Thanks for the info guys.
     
  11. logicwatch

    Newcomer logicwatch Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    wheres 4.7B ? the download site just has 4.7 available
     
  12. FrozenOne23

    Member FrozenOne23 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    174
    Country:
    Netherlands
    In the beginning with Pokémon on my G6 I lost my save 2 times or something. What I do now is this: 1. Save each 30 minutes or something. 2. Power off the Nintendo DS and go to the G6 menu. 3. Backup the save (Default->1 and the next save Default->2 and backwards) 4. And I make save backups each day to my computer.

    That will make you confident enough I bet. [​IMG]
     
  13. Deaddy

    Member Deaddy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    568
    Country:
    Canada
    I'm with you, where the heck do you get 4.7B?
     
  14. logicwatch

    Newcomer logicwatch Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    United Kingdom
    I got it from here in the end you will have to register with them 1st

    www.ds-scene.net [​IMG]
     

Share This Page