CycloDS Questions

Discussion in 'CycloDS' started by akthewonder, Jul 31, 2008.

Jul 31, 2008

CycloDS Questions by akthewonder at 3:39 AM (1,456 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. akthewonder
    OP

    Newcomer akthewonder Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    23
    Location:
    Columbus, Ohio
    Country:
    United States
    I recently ordered the CycloDS yesterday, and while I wait, I had a few questions on my mind since it will be my first flashcard.

    The set-up for the CycloDS, is it pretty self-explanatory? Or is it one of those things were I will need some type of FAQ?

    Does the set-up take place on the DS or the the computer?

    One last thing, I just wanted to clarify something, when you set it up and all that and you take your MicroSD card and put it in your computer, all you have to do is just Drag and drop the ROM/Skin you want? I run on a Mac if that makes any difference whatsoever.

    I appreciate those who took the time to read and answer my questions by the way [​IMG]

    EDIT: One last thing, this has to do with the Shipping I ordered from RHS yesterday night and I chose the DHL-2 days. For DHL do I have to sign anything?
     
  2. hankchill

    Member hankchill I Pwn n00bs.

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Messages:
    2,344
    Location:
    Outer Space
    Country:
    Canada
    DHL does require you to sign. Also if they declared the value over $20, you'll have to pay customs charges as well.
     
  3. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    One thing to add,
    Before putting anything on your MicroSD, put the latest firmware in it. You can download it here:
    http://www.gbatemp.net/index.php?download=2766

    Extract it, put it in the MicroSD then the Cyclo, then turn on the DS.
    Choose to update the firmware, then you'll wait a few seconds for the firmware to be updated, then the DS will shut-off.

    Now you can put ROMs and other junk in and start playing.
     
  4. akthewonder
    OP

    Newcomer akthewonder Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    23
    Location:
    Columbus, Ohio
    Country:
    United States
    So the first thing to do when I get my CycloDS and MicroSD is to take the MicroSD put it into my computer download the firmware, extract it, put it into the MicroSD, then into my DS and I'm good to go with the ROM's, skins, etc.?

    EDIT: Demon thanks for the link by the way [​IMG]
     
  5. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Pretty much.
     
  6. dark42

    Member dark42 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    193
    Country:
    United States
    When I first got my Cyclo, I couldn't figure out how to do stuff like Real Time Saves. Just download the manual from the Cyclo site (when it comes back online) and it tells you how to do pretty much anything.
    BTW to do RTS, hold Select before loading the game (you only have to do this once for each game). It will make the RTS file and then you will be able to use that feature in the Enchanced Menu.
     
  7. Sticks

    Member Sticks GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    215
    Country:
    Australia
    Yes. Read the manual when the site comes back up. The amount of times people have asked a question in the forums and it was already answered in the manual is mind-boggling.
     

Share This Page