CycloDS Evolution v1.4 BETA 2

Discussion in 'CycloDS' started by Fis2, Apr 19, 2008.

Apr 19, 2008

CycloDS Evolution v1.4 BETA 2 by Fis2 at 12:26 PM (3,534 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. Fis2
    OP

    Newcomer Fis2 Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Changes in this BETA include:

    * Gameboy Advance software can now be loaded directly from the CycloDS Evolution GUI. Games must be pre-patched using GBATA or similar software. Automatic patching will be added in the future.
    * Fixed some compatibility issues caused by homebrew soft reset
    * Added support for new 3in1 cards
    * Fixed bug preventing RTS from working on filenames containing unicode characters
    * Game compatibility fixes (2110, ingame menu + 2107)
    * Added option of booting from slot 2 in either NDS or GBA mode

    Download: 1.4 beta 2

    Official Forums Thread: http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=6710
     


  2. NeSchn

    Member NeSchn GBAPimpdaddy.

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    3,533
    Location:
    Troy,New York PimpStatus: King
    Country:
    United States
    Argh, this really makes me want to get a new microSD card but I only have one, and no one will sell me one.
     
  3. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    You're not supposed to spread this news.







    Who cares. I love this update!
     
  4. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    It's maybe a stupid question, but is it stable and safe? I mean, it's BETA, so nothings for sure, but how it will treat my microSD?
     
  5. sueil

    Newcomer sueil Advanced Member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    53
    Country:
    United States
    Ah man still no ingame text reader. Maybe next beta.
     
  6. hala

    Newcomer hala Newbie

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    For GBA games with GBATA patched, not 100% compatibility.
    I can't play some games like mahjong and mario advance...
    hope can get it fixed soon.
     
  7. Dylan

    Member Dylan 100 MILES AND RUNNIN'

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    1,639
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    nah they said it wont be put in till about 1.41
     
  8. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    ...do we put the update file and the reset.mse on the root?
    or just the update?
     
  9. Sticks

    Member Sticks GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    215
    Country:
    Australia
    Read the release notes. Update goes on root, .mse goes in cyclods folder.
     
  10. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    Hey nub, did you miss the part of the Cyclo announcement that said DONT SHARE THIS INFORMATION WITH MESSAGE BOARDS AS IT IS A BETA?

    Apparently not. Well, the bag's already open, so I'll just say I'm not having any problems with it, using my new 4 gig Transcend card. I have yet to test Pocket Physics...
     
  11. gizmo_gal

    Member gizmo_gal QWEEN of the RadioActive Force!!!

    Joined:
    Apr 10, 2008
    Messages:
    1,171
    Location:
    1st dimension, Earth
    Country:
    United States
    Aww, poor kid. He just got excited and I am really thrilled to hear this news though (I missed it)
    hopefully, by the time I get my cyclo all the bugs will have been worked out [​IMG] [​IMG]
     
  12. roflcopters

    Newcomer roflcopters Newbie

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    im not going to lie, this beta is way better then the normal one. its got gba and new ez flash 3-in-1 suport!
     
  13. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    i'm going to wait for a final release like always.
     
  14. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    Aww, the GBA loader uses different saves then the 3 in 1...
     
  15. DespizingU

    Member DespizingU GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    705
    Country:
    United States
    [​IMG]
    Yeah, definitely don't get your hopes up for the next beta. I've pretty much given up on this feature. It's been rumored for months that it has been near completion. But now TC says that "Unfortunately, the in-game text reader is still quite far from completion". So we'll see if it actually makes in time for 1.41 or not. [​IMG]
     
  16. Unchi-san

    Member Unchi-san Unchi on a stick! yay~

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    526
    Country:
    United States
    i would absolutely love it if they had homebrew soft-reset for emulators... that would own so hard!
     
  17. SleepingDragon

    Member SleepingDragon GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    770
    Location:
    P3X-719
    Country:
    United States
    That would definitely be awesome. Works great so far.
     
  18. Tyralyon

    Newcomer Tyralyon Advanced Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    53
    Country:
    Norway
    Hmm, maybe someone could make a converter?

    ......Shuny? ^^
     
  19. WildWon

    Former Staff WildWon EXTERMINATE!

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    2,814
    Location:
    8-Bit Heaven
    Country:
    United States
    The soft reset works for NeoDs. If you're playing a rom, hit the button to change roms/pause the game (same thing, i use it for both) then jam all 6 buttoms, and ka-plow! it resets back to the Cyclo OS [​IMG]

    I haven't tested it with any Nes or Snes emus yet though.
     
  20. wilddenim

    Member wilddenim Candy!

    Joined:
    Sep 4, 2007
    Messages:
    972
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Gameboy Advance software can now be loaded directly from the CycloDS Evolution GUI. Games must be pre-patched using GBATA or similar software. Automatic patching will be added in the future.


    What exactly is this? Does this need GBA flashcart?

    Ingame text reader?

    Sheesh, I've got lots to learn.
     

Share This Page