CTRNAND Failed To Mount after trying to region change.

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Animeman1000, Jan 4, 2017.

  1. Animeman1000
    OP

    Animeman1000 Advanced Member

    Newcomer
    66
    3
    May 9, 2016
    United States
    Orlando, FL
    So I followed the guide here: https://3ds.guide/region-changing

    And when I got to section 4 I did what it said. I followed everything step by step and after editing secureinfo I rebooted like the guide said and this message keeps popping up everytime I try to turn my N3DS on. I was changing it from a Japanese console to an American one.

    What do I do? What did I do wrong?
     
  2. BL4Z3D247

    BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Member
    1,605
    386
    Oct 22, 2008
    United States
    I'm so high, I don't even know!
    Can you be more specific with what you actually did? More importantly did you do a NAND backup before you attempted this?
     
  3. Animeman1000
    OP

    Animeman1000 Advanced Member

    Newcomer
    66
    3
    May 9, 2016
    United States
    Orlando, FL
    Yeah. Like I said I followed everything step by step. I have a NANDmin backup.

    I got to the end of section 4 after hexediting secureinfo_c and trying to reboot I get the message.
     
  4. BL4Z3D247

    BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Member
    1,605
    386
    Oct 22, 2008
    United States
    I'm so high, I don't even know!
    OK, good. Well after reading the guide the only part you could've messed up is part 4. Did you end up with SecureInfo_A and SecureInfo_C?

    17. You should see both a SecureInfo_A and SecureInfo_C if everything was done properly. (SecureInfo_C is used in place of SecureInfo_A when using Luma3DS if it detects the file on boot)
     
  5. Animeman1000
    OP

    Animeman1000 Advanced Member

    Newcomer
    66
    3
    May 9, 2016
    United States
    Orlando, FL
    Yes. I did EVERYTHING. Copied SecureInfo_A, pasted it, renamed it SecureInfo_C, edited it in Hex, changed the first 2 numbers in line 00000100 to 01 for USA, then rebooted and that message came back.

    I have since restored to the original Japanese NAND and console, but I still want to change to a US system.
     
  6. BL4Z3D247

    BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Member
    1,605
    386
    Oct 22, 2008
    United States
    I'm so high, I don't even know!
    Sounds good to me. Well you have the NAND backup, the only thing I can think of is to redo it. Sometimes when working with these programs they tend not to take the first time every time. That's why you always do a NAND backup. =]
     
  7. Animeman1000
    OP

    Animeman1000 Advanced Member

    Newcomer
    66
    3
    May 9, 2016
    United States
    Orlando, FL
    I guess I'll try again. Weird. It should say that in the guide. lol
    I messaged Plailect on Reddit. No response yet.

    Thanks.
     
  8. BL4Z3D247

    BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Member
    1,605
    386
    Oct 22, 2008
    United States
    I'm so high, I don't even know!
    What I meant was I'm sure it doesn't happen that often but it can. It could've just been a fluke. Did you try it again?
     
  9. Animeman1000
    OP

    Animeman1000 Advanced Member

    Newcomer
    66
    3
    May 9, 2016
    United States
    Orlando, FL
    I'M A FUCKING IDIOT!!!!!!!!!!
    I FOUND OUT WHAT I DID WRONG!!
    I was using a 2.1 ctrtransfer image. GODDAMMIT!! I figured it out and it worked. lmao

    JESUS FUCKING CHRIST I'M A RETARD!!

    Thanks though. It's working now. lol
     
  10. BL4Z3D247

    BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Member
    1,605
    386
    Oct 22, 2008
    United States
    I'm so high, I don't even know!
    Glad you got it working. Lol.