Crazy coloured screen on snes channel...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by NiGHtS, May 5, 2008.

  1. NiGHtS
    OP

    NiGHtS GBAtemp Advanced Fan

    Member
    803
    22
    Jul 9, 2007
    So I launch the snes channel from my wii menu for the first time and it asks me to press 1 and 2 on my wiimote. Then it connects and displays the screen its supposed to for about a second....then ZAP! it displays like a whole paragraph of tiny words on the bottom part of the screen for another second and all I could see were the words 'bad checksum' then que the crazy colours >_> help?
     
  2. T3Sm0

    T3Sm0 Member

    Newcomer
    28
    0
    Jun 28, 2007
    United States
    bad checksum is most likely a bad rom file.
    try another rom or try running it on the pc version to see if it is working properly.
     
  3. koola2

    koola2 Member

    Newcomer
    20
    0
    Apr 25, 2008
    When you press 1 and 2 with the wiimote you keep them pressed to long and select "Play Rom" with no rom loaded.
    As soon as it vibrates release the buttons.
     
  4. venn

    venn Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Nov 21, 2005
    NO! Just press Home and + at the same time, and you are in the menu
     
  5. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,803
    389
    Apr 23, 2007
    United States
    Edit: Nevermind. Just not used to the emu. Loading up a rom, going back to the emu's main menu, then doing your thing is just odd in my head.
     
  6. killplaystation

    killplaystation GBAtemp Fan

    Member
    467
    1
    May 23, 2008
    United States
    yes, this is what you need to do