Hacking Configurable USB Loader

ShavenYak

New Member
Newbie
Joined
Oct 22, 2010
Messages
2
Trophies
0
XP
46
Country
United States
I was running 61a yesterday and kept getting code dumps when trying to download images. Was that just an issue with 61a or might I have some more serious problem? (edit: nm, I see that other folks had similar problems when I looked back at the previous page. I'm going to put 60 back on when I get home this afternoon.)
 

Teivin

Member
Newcomer
Joined
Jun 25, 2009
Messages
15
Trophies
0
XP
46
Country
United States
Man, after trying about 2 rips from disc and 3 different releases, I'm still stumped as to why Epic Yarn is freezing on the first stage. I've tried 249/250, 222/223. Oddly the different releases and a direct copy all freeze in the first level, but at different points. Other games seem to run fine (Well, except Samurai warriors 3 and metroid other M, both freeze as well.)

Wondering if I'm missing something important here. Recently remodded using Modmii, so I dont think anything is outdated. Hm hm.
 

sstomouth

Banned!
Banned
Joined
Sep 4, 2010
Messages
83
Trophies
0
XP
11
Country
United States
Hi, Config option "fat_install_dir = 3" is broken for me.

Instead of writing to e.g. ntfs:/wbfs/Wii Sports [ABCD].iso it writes to ntfs:/wbfsWii Sports [ABCD].iso (/ is missing).
 

bralph

Member
Newcomer
Joined
Mar 11, 2010
Messages
23
Trophies
0
XP
29
Country
United States
hetfield said:
bralph said:
I'm having trouble getting the microphone recognized in Def Jam Rapstar. The mic works fine on all my other RB/GH games on CFG, but not Def Jam Rapstar. I updated from v57-222 to v60-222, but it didn't help. If I look in the options for loading the game, it's using 222-mload, which is the same setting I use for the other games. I also tried 223-mload, but it still didn't recognize it.

The mic works fine if I load the game from disc, but I'd really like to get it working for CFG if possible.

I'm on 4.2U.
If it works fine on disk, do you use neogamma?
If so, the game works with ios249[38], then in CFG you can set it to ios249[38] and it should work too.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loading with ios249 didn't work either. Game loads, but no mic detected.
 

oggzee

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 11, 2009
Messages
2,333
Trophies
0
XP
184
Country
Slovenia
sstomouth said:
Hi, Config option "fat_install_dir = 3" is broken for me.

Instead of writing to e.g. ntfs:/wbfs/Wii Sports [ABCD].iso it writes to ntfs:/wbfsWii Sports [ABCD].iso (/ is missing).
ok it will be fixed in next release.
 

oggzee

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 11, 2009
Messages
2,333
Trophies
0
XP
184
Country
Slovenia
cfg v61a2 (alpha)
cfg61a2.dol
cfg61a2-222.dol
(or online update)
Changes:

cfg v61a2 (alpha)
* Reverted devkitppc from 22 back to 17 (libogc is still 1.8.4)
This seems to fix the wiitdb and net related crashes in v61a
* fixed: fat_install_dir = 3
* better compatibility with some forwarders
(ignore drive number (usb1:) in argv[0])

cfg v61a (alpha)
* Upgraded dev tools devkitppc 17 to 22 and libogc 1.7.1 to 1.8.4
* Improved partition check for raw fs (v60t1 fix)
* cios 222 shadow mload proper version (5.1) check
* debug stuff:
pressing + in global options screen will report:
- devkitppc and libogc version
- mem stats
- startup timings
option debug=16 will report game launch timings


Let me know if this fixes crashes that were present in v61a
 

OncleJulien

tool of peers
Member
Joined
Apr 6, 2009
Messages
1,170
Trophies
0
Location
Los Angeles
XP
439
Country
United States
latest update isnt working for me, every time i attempt to get it, the app stack dumps.

i kid - updated manually, themes, wiitdb, covers, and titles all download and update as expected, thanks oggzee.
 

oggzee

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 11, 2009
Messages
2,333
Trophies
0
XP
184
Country
Slovenia
OncleJulien said:
latest update isnt working for me, every time i attempt to get it, the app stack dumps.

i kid - updated manually, themes, wiitdb, covers, and titles all download and update as expected, thanks oggzee.
whoa i almost *** my pants!
ohmy.gif
 

goatie

Member
Newcomer
Joined
Dec 5, 2009
Messages
17
Trophies
0
XP
107
Country
was on v57 worked ok, but upgraded to v60 and add iso for the usb2
was running ok but every now and then it could not find usb hdd, gave me the 30 sec countdown and error ret=-1

since yesterday will not find any hdd i attach to usb port and always comes up with the 30 sec countdon and error ret=-1

tried redoing with modmii, but still no joy
i'm on 4.1e
what else can i try my lad games are all on the hdd, so he has nothing to play, god looks like he may have to talk to me

help please
 

airline38

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 28, 2010
Messages
741
Trophies
0
XP
775
Country
Taiwan
daleybox said:
Has anyone been able to make Sniper Elite (PAL) work on a NTSC console?

YES, it works on my NTSC 4.3J Wii (V61a2+IOS249 v20-56 , no special configuration).

Are u using a LCD monitor/TV ?? The traditional NTSC TV may not work for this kind of PAL game.
 

FoGBaV

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 31, 2008
Messages
82
Trophies
0
Age
50
Website
Visit site
XP
108
Country
oggzee !

I found that f*** bug - not displaying this f** chars in the console ...

It's that f*** harddisc ... or some game there ...

i exchanged the hdd with another one ... and options and menue is back !

Yehaaaa !
 

oggzee

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 11, 2009
Messages
2,333
Trophies
0
XP
184
Country
Slovenia
FoGBaV said:
oggzee !
I found that f*** bug - not displaying this f** chars in the console ...
It's that f*** harddisc ... or some game there ...
i exchanged the hdd with another one ... and options and menue is back !
Yehaaaa !
interesting and weird
wtf.gif
 

FoGBaV

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 31, 2008
Messages
82
Trophies
0
Age
50
Website
Visit site
XP
108
Country
No i try to detect if it is a Game on HD or the HD itself ...

But HD had some errors ... corrected with chkdsk ...

I will write back if i find the error ...

Oggzee ... maaany thanks for the best loader in the world ... it's back 8)
 

HeXo

Member
Newcomer
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6
Trophies
0
XP
117
Country
Brazil
Hi guys, i'm currently using uLoader, but the interface is too... ugly, so i decided to try this one out.
I configured the CFG Usb Loader to load with the cIOS 222 and to load wbfs partition on USB. The app starts fine but my USB device cannot be mounted.
I'm using a Kingston 8gb pen-drive, formatted as wbfs. I have also tried formatting as NTFS and FAT. No luck...

Any ideas?
 

Pippin666

SSF43DE Master
Member
Joined
Mar 30, 2009
Messages
2,093
Trophies
0
Age
40
Location
Montreal, Qc
Website
www.tetesrasees.com
XP
1,586
Country
Canada
HeXo said:
Hi guys, i'm currently using uLoader, but the interface is too... ugly, so i decided to try this one out.
I configured the CFG Usb Loader to load with the cIOS 222 and to load wbfs partition on USB. The app starts fine but my USB device cannot be mounted.
I'm using a Kingston 8gb pen-drive, formatted as wbfs. I have also tried formatting as NTFS and FAT. No luck...

Any ideas?
Did you configure cfg with the Configurator or did you made a clean install and launch it "as is" ??
Wich version of cfg ??
Did you try cfg ciosx 249 version ??
What base did you use for Hermes' cios 222, and again wich verison ??
uLoader works, not cfg, did you try another loader like WiiFlow or NeoGamma ??

This will help erroning out the problem.

Pip'
 

Dochog

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 27, 2009
Messages
68
Trophies
0
XP
118
Country
United States
Has anyone ever had any issues with WD My Passport Essential hard drives? I have a 320GB & a 500GB. Both Fat formatted. I tried to add to the drive thru my computer and I get a drive not formatted error. I have been able to recover the files and reformat but it is a very long process. This has happened to both my drives now. Has this happened to anyone else? I liked these drives since they had no power cord but I think I will just stick to the My Book that I have. Had no issues with it. I think from now on I will stop and "eject" my portable drives before disconnecting them from the computer.
 

SickPuppy

New Member
Member
Joined
Jul 29, 2009
Messages
1,830
Trophies
0
XP
722
Country
United States
HeXo said:
Hi guys, i'm currently using uLoader, but the interface is too... ugly, so i decided to try this one out.
I configured the CFG Usb Loader to load with the cIOS 222 and to load wbfs partition on USB. The app starts fine but my USB device cannot be mounted.
I'm using a Kingston 8gb pen-drive, formatted as wbfs. I have also tried formatting as NTFS and FAT. No luck...

Any ideas?

I have problems with usb hdd recognition when cIOSx rev20 is installed (any base). Reinstalling cIOS38 rev17 and my usb hdd is recognized again.
 

HeXo

Member
Newcomer
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6
Trophies
0
XP
117
Country
Brazil
Pippin666 said:
Did you configure cfg with the Configurator or did you made a clean install and launch it "as is" ??
Wich version of cfg ??
Did you try cfg ciosx 249 version ??
What base did you use for Hermes' cios 222, and again wich verison ??
uLoader works, not cfg, did you try another loader like WiiFlow or NeoGamma ??

This will help erroning out the problem.

Pip'

I configured with the Configurator v60
The CFG didn't load with cIOS 249
Using cIOS 222-223 v5
No, not yet, i will try WiiFlow..

EDIT: So guys, i re-installed the cIOS 222, and it worked... weird...
Anyways, thanks for your help
smile.gif
 
General chit-chat
Help Users
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    Mmm.. yeah that too. Steam is on everything so why have dedicated hardware now? They should have started that earlier on
    Gift
  • KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie:
    Their competitors price similar marked at a grand easy to get those specs at $400 is definitely a money loss
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    Yeah, you know what I want one of? Thise GPD portable computers.
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    I want their tiny netbook
    Gift
  • KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie:
    Those go around $800+ last I checked
    Gift
  • Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    But sti;;, I like the stuff they offer. And they do actually have a device or 3 that compete with the Steam Deck
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    they have some nice stuff but the gpd pocket 2 is rather overpriced
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    for a certain audience, it's the perfect thing, but it's small enough that you're sacrificing some functionality
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    True about the price- but the designs are really interesting
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    I like the form factor
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    and it's not as thin as some modern laptops so i'd rather get a slim modern laptop with a larger screen personally
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    Deal breakers might be whatever they use for on board devices. I want one with specific radio and features.
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    See, thin laptops are cool too- but they sacrifice larger and more reliable storage
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    I don't like mSATA and m.2 :P tbh
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    laptop is cheaper, more powerful, slimmer, just more *useful*
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    i really love how pocketable the gpd pockets are, but i can't justify them compared to a laptop
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    Yeah useful until you need hardware functions that got scrapped
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    if you already have a laptop it can be a nice secondary laptop to just bring around with you everywhere
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    if you have the money to waste
    Gift
  • The Real Jdbye @ The Real Jdbye:
    but probably money better spend upgrading your desktop or something
    Gift
  • Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    Well yeah, I use a large laptop as a desktop. But that's why I want one of those pockets- they can get tossed in a bag with ease. I actually have an older device I want to get my hands on though since it uses 2.5 SATA and meets the thin netbook size
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    It's like X years old now- but it still works just fine for what I would intend it for
    Gift
  • SacredMilkOG @ SacredMilkOG:
    Gonna scoot. :P
    Gift
    SacredMilkOG @ SacredMilkOG: Gonna scoot. :P