Compatibilty problems with Rudolph and the others Roms...

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by TFDELTA, Sep 14, 2009.

  1. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    Rudolph+English 3.0= IPGJ b4d8ab2f
    Original Soul Silver ID= IPGJ 7387ac7f
    Rudolph (without traductions)= IPGJ 7387ac7f

    Yes, you think: "The clear rom and rudolph's has the similar Game ID, but the people who are playing with the raqib's patch (rudolph+english) only CAN play the rom with roms who has RUDOLPH applied!! [​IMG] [​IMG]
    Consecuently, we can't play our savegame in others patches and we are "chained" to Rudolph =(
     


  2. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    raqib's patch comes with the Rudolph's patch,

    well it hasn't frozen on me since i applied that patch so i believe it has Rudolph's patch in it
     
  3. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    But you don't know about what's the fucking problem?=(+
    NO rudolph=NO save!
     
  4. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    ...i can still save [​IMG]
     
  5. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    ... you don't understand me, if you save in rudolph+english raqib and then use the savegame in CLEAR ROM, a blackscreen appear in the nds and can't play
     
  6. alidsl

    Member alidsl I am now a lurker

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    2,823
    Location:
    Kanto - Pallet Town
    Country:
    United Kingdom
    My sisters using a different patch to me (different cart)

    I use rudolphs

    that wasn't the case with pokemon platinum enhanced
     
  7. _Burai_

    Member _Burai_ GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    210
    Country:
    Switzerland
    I think he means. after you patch the rom and make a savefile you cant use the same save file in a clean rom. is that wut u meant?
     
  8. Silent Storm

    Member Silent Storm GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    548
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    That is exactly what he means. =)
     
  9. alidsl

    Member alidsl I am now a lurker

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    2,823
    Location:
    Kanto - Pallet Town
    Country:
    United Kingdom
    sorry,

    I thought he ment they can't connect,

    Anyhowz,

    I used my clean save file with the patched game
     
  10. Nekrosses

    Member Nekrosses GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    103
    Country:
    Ireland
    But why would you want to play in a clear rom when you have translated ones?
     
  11. temporalcask

    Newcomer temporalcask Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    I just tested my save from a clean rom on a M3DSSimply with Raqib12's latest patch and it read it fine. I also re-saved in the patched rom and loaded it back up in the unpatched rom just fine.
     
  12. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    No... if you save in the rudolph patch rom and then migrate this savegame to a clear rom... surprise! Blackscreen [​IMG]

    Migrate Clear rom save on Rudolph ----> OK -------> Saving with rudolh... -------> OK!
    Migrate Rudolph savegame on clear rom -----> Continue Game... intro, etc. ----------> WRONG!... blackscreen
     
  13. temporalcask

    Newcomer temporalcask Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    That is not the case for me. I have tried this on both an M3DSSimply and an M3Real. I have loaded a save from both a clean rom into a patched game, and a save from a patched game into a clean rom, and neither have given me any black screens or problems with loading.
     
  14. s3k7i0n8

    Newcomer s3k7i0n8 Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Don't support your theory my Pearl (bought the real one not a ROM or anything) can communicate with Heart Gold that's patched with a different game ID
     
  15. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    Definetly NO... you don't understand me =( Am I not express my words clearly?!
     
  16. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    lol He's saying if you make a save on a clean rom then put it on a rudolph patched game it works fine. but if you do the opposite and make a save on rudolph the save wont work on a clean rom...it has nothing to do with connecting to other versions of the game...
     
  17. TFDELTA
    OP

    Member TFDELTA GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    305
    Location:
    NO soy de Barcelona ni Madrid
    Country:
    Spain
    yes! Finally someone understands me, try to use your rudolph+english3.0 (Raquib's patch) savegame on a CLEAR, UNTRIMMED, ORIGINAL rom...
     
  18. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Well i don't actually play pokemon but i decided since everyone was like not understanding what you were saying i would clear it up.Some people just don't really read your posts and just read your topic title...
     
  19. NeoGohan

    Member NeoGohan GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    106
    Country:
    Antarctica
    ... to use the saved game with the USA/EUR Version when it comes out?
     
  20. syko5150

    Member syko5150 GBAtemp Syko!

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    3,091
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Well if the saves you create with a rudolph patched game and they don't work on a clean rom then they wont work on the US/EUR version either(if you can even transfer your files to different version) you could in the other games but who knows if they will be compatible with this version.
     

Share This Page