clean pokemon black not working with AKAIO 1.8.9?

Discussion in 'Acekard' started by tirona, Jan 24, 2012.

Jan 24, 2012
  1. tirona
    OP

    Newcomer tirona Newbie

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i downloaded multiple clean pokemon black rom and none have worked yet, i have all of my firmware updated and my sd card is properly formatted. how do i get it to work? does it involve the AP setting?
     
  2. wasim

    Member wasim ♫ Music addict ♫

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    907
    Location:
    Calicut
    Country:
    India
    What does it show ? I mean what happens when you play the game ?

    Try turning on the AP bypass in setting. (i can't actually tell you how as i don't have my DS ATM)
    Or try patching the rom.
     
  3. AngeloftheNight0

    Newcomer AngeloftheNight0 Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    40
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    You will be required to still patch the game for the AP. I would recommend to find the AP patch for the game, or Find a Pre-Patched one.
     
  4. EyeZ

    Member EyeZ GBAtemp Addict

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    2,336
    Country:
    United Kingdom
    Pokemon black was fixed in akaio 1.8.7, what region of rom you using?, i think the (E) version was fixed
     
  5. tirona
    OP

    Newcomer tirona Newbie

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    when it i play it a slightly pinkish white screen comes up. i tried multiple European and usa versions of the rom without success.
     
  6. frogboy

    Member frogboy lacking both style and grace

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    2,249
    Country:
    United States
    I use the EUR version, and it works just fine. AP patch should be turned on in the AKAIO preferences menu.
     
  7. jimmyemunoz

    Member jimmyemunoz GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    1,958
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    I just tested and everything works on my end.
     
  8. wasim

    Member wasim ♫ Music addict ♫

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    907
    Location:
    Calicut
    Country:
    India
    Does this happen with any other ROM ??
    I suggest you find a patch for it first. ( google it cuz i'm kinda busy ATM )
     
  9. tirona
    OP

    Newcomer tirona Newbie

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    all other roms i tried so far worked except pokemon black and white
     
  10. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Don't patch it. Try disabling the AP on a clean rom (I think akaio's AP bypass has some problems with pokemon b/w).

    If that doesn't work, format your micro sd card with the panasonic sd formatter (guide here).
     
  11. tirona
    OP

    Newcomer tirona Newbie

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i cant find the ap settings, they arent under system settings in AKAIO 1.8.9 unlike older versions :/
     
  12. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Press 'Y' twice on the rom you want; it should be the last option.
     
  13. defunct32

    Member defunct32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    150
    Location:
    Asia
    Country:
    Singapore
    I'm playing Pokemon Black on my DSi XL. Acekard 2i w/ AKAIO 1.8.9... so far so good.
     

Share This Page