cIOS249 damaged!?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by SpaceJump, Jul 30, 2010.

Jul 30, 2010

cIOS249 damaged!? by SpaceJump at 11:11 AM (1,636 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I just got a Wii from my friend which I softmodded with cIOS 249 and USB Loader CFG. The USB Loader doesn't boot anymore. So I tried the HDD on my Wii and it works. I formatted his SD and copied over all needed stuff, still USB Loader CFG freezes at that splash screen.

    So I wanted to reinstall the cIOS 249. At the screen where you choose which IOS should be used, I choose 249 and it crashes. So my theory is that the cIOS somehow got damaged. So I tried the installer with IOS36, but I get a ret = -1035 error. I used the Trucha Bug Restorer to patch IOS36. But still the same error. Installing using IOS38 didn't work either.

    Then I installed Hermes cIOS 222 using IOS38. That worked. But when I load the USB Loader CFG it looks for cIOS 249.

    So anyone any ideas what I can do to get the USB Loader working again?
     
  2. bwillb

    Member bwillb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    620
    Country:
    United States
    dunno about your 249, but to get CFG USB to work put "ios = 222-mload" inside your config.txt
     
  3. DownSince86

    Newcomer DownSince86 Advanced Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    United States
    You can use cIOS 222 to re-install cIOS249.
     
  4. muck chucker

    Member muck chucker GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    161
    Country:
    United States
    Use anytitle deleter to delete ios249 then reinstall it using the ciosx installer
     
  5. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I already tried that and got an ret error message (don't remember the number).
     
  6. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    try using IOS36 or 250 for the installer
     
  7. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    As I wrote I already tried using IOS36 and that didn't work. What is IOS250? Was that the backup of IOS249? If so than that should work! I'll try it later.
     
  8. muck chucker

    Member muck chucker GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    161
    Country:
    United States
    It could be still stubed delete it and try again
     
  9. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    IOS 250 worked. How could I have forgotten that 250 is a backup of 249. Thanks [​IMG]
     

Share This Page