Cios question need help!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by owerlord, Apr 11, 2010.

Apr 11, 2010

Cios question need help! by owerlord at 10:48 PM (1,399 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. owerlord
    OP

    Newcomer owerlord Advanced Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    Finland
    i have Custom_IOS_38_rev_14_waninkoko
    some games need other Cios? like sakura wars i read it works with:

    "working for me with v.50 Configurable Usb Loader. CIOS38rev17, using 222mload and anti 002 fix on."

    it is ALSO supposet to work on USBloader GX, latest cios 222

    so what happens if i get that?
     
  2. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    what happen? it will work...........
     
  3. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
  4. owerlord
    OP

    Newcomer owerlord Advanced Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    Finland
    sorry im so noob at this ^^"

    so i just basically install it on to what i have now?

    what and how do i install it?

    does all the other games still work too? [​IMG]

    edit: umm wicth do i get wanincoko or hermes? can i have both?
     
  5. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
    so i just basically install it on to what i have now?
    -Yes, you can install cIOS's over existing ones.

    what and how do i install it?
    The guides will tell you how to install them

    does all the other games still work too?
    Yes.

    umm wicth do i get wanincoko or hermes? can i have both?
    You can install both
     
  6. owerlord
    OP

    Newcomer owerlord Advanced Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    Finland
    what is the benefith of having both of em? what are they exatly, can you explain simple?? ^^"

    i just want sakura wars to run, i get an error occurred now.

    am i understanding this rigth: when i install cios 222 and try to launch sakura wars do i go to settings and change the cios to 222?

    EDIT:will all the emulators work too if i instal those?
     
  7. Fishaman P

    Member Fishaman P Speedrunner

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,174
    Location:
    Wisconsin
    Country:
    United States
    Yeah, the emulators will work too.

    The only thing that updating the cIOS's can break is cIOS-using apps if the install goes wrong. Most homebrew is fine.
     
  8. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    guide guide guide
     
  9. owerlord
    OP

    Newcomer owerlord Advanced Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    Finland
    ok 1st i installed waninkokos then i installed hermes 222 but not the other ones 202 223 224.

    then i run sakura wars on USB loader GX and take settings and save it to load with 222 IOS but i still get the "an error has occurred"

    why is this happening? [​IMG] what else do i need?

    EDIT: what is 222mload?
     
  10. resincake

    Member resincake GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    164
    Country:
    United Kingdom
    It seems you have the right cios's (if usbloader allows you to select 222, I guess its installed properly) Go into the game options and select the 002 fix, then try the game.

    If that doesn't work the only other thing I can think of is : Is your Sakura Wars a backup copy ? I'm guessing it is, make sure you are using the Clandestine release (the NTSC one that is around 7gb), as the PAL releases and the NTSC release that is around 4gb, do not work.

    Thats all I can suggest for this game. I originally got the PAL release and nothing got it to work, but as soon as I tried the 7gb one, and selected IOS222 to run it (I use cfg_usbloadrr v56) it ran great.

    I hope that helps you in some way .. Good Luck .. :>
     
  11. owerlord
    OP

    Newcomer owerlord Advanced Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    Finland
    i got 002 fix on and yes i have clandestine release! my wii is E BTW. i see loading then the screen goes black and the error comes up.
    so you use another loader? i use GX loader. where to get cfg_usbloadrr v56 that you use?
     
  12. harmor

    Member harmor GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    420
    Country:
    United States
  13. owerlord
    OP

    Newcomer owerlord Advanced Member

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    94
    Country:
    Finland

Share This Page