cIOS help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Am0s, Jan 18, 2010.

Jan 18, 2010

cIOS help by Am0s at 2:39 PM (2,455 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Hi guys I wonder if anyone can shed any light on this for me,I have a soft modded wii bought over a year ago, downgraded from 3.4 to 3.2E and then did wannin safe updater to 4.0E, everything works fine I updated some cIOS and am on rev 14 atm (249) so I am trying to get GH5 working I know this is a hacking thread and I need advice if my IOS are in order so maybe GH5 will work, and yes I have read so many guides my head is spinning from it, and I think my IOS's need upgrading or downgrading I did a signcheck of them and the results are below

    "SignCheck 0.3b aka loveSexWii build report"
    "Wii region", Europe


    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"


    "IOS250 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled

    "IOS249 (ver 14)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled

    "IOS223 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS222 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS202 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "
    "IOS61 (ver 4890)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS60 (ver 6174)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS57 (ver 5661)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS56 (ver 5146)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS55 (ver 5406)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "
    "IOS53 (ver 5406)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS38 (ver 3867)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS37 (ver 3869)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS36 (ver 3094)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS35 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS34 (ver 1039)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS33 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS31 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS30 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS28 (ver 1292)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS22 (ver 777)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled"

    "IOS20 (ver 12)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS17 (ver 512)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS16 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS15 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS14 (ver 262)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS13 (ver 10)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS12 (ver 6)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    so I did follow many guides and came accross multicios installs the IOS37 as IOS 37 dip7 cIOS 232 but comes back as -1017 , so do I need to use the TBR tool for some cIOS or have I made a nooby mistake, any advice on this please guys

    forgot to mention I got a few IOS off NUS like 55 56 57 and also used hermes 222/223 v4 installer, I also have preloader 0.29 and bootmii as an IOS but cant have it as boot2
     


  2. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    Only way to get it to work to reinstall Hermes cIOS222, and use IOS37+ISO38 merged.
    Worked for me.

    Maybe Rev 17 fixes this for you.

    EDIT: Ofcourse use a loader that works with IOS222
     
  3. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    yeh I have USBloaderGX and cfgLOader both give black screen on 222/223 mload, I will keep trying tho
     
  4. supersonic5000

    Member supersonic5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    My house
    Country:
    United States
    The way I got multicios to run was by using the Trucha Bug Restorer before it because would return errors until I did that.
     
  5. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    try Wiiflow, it have the option to choose CIOS249 or CIOS222.
    Remember to merge Hermes cIOS222 with IOS37+IOS38 (you do it in the setup) and it works. else I just got blackscreen of death.
     
  6. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I was thinking of TBR I also seen in many guides people have different version of IOS37 to me, thats why I post my IOS here see if I made a mistake somwhere down the line, the only games to date I cant get working is sin v punishment 2 GH5 and band hero, other than that they all work, I did use the cIOS55bugfix but installed the 5146 version as I dont play MH3 jap version really

    I will try wiiflow
     
  7. supersonic5000

    Member supersonic5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    My house
    Country:
    United States
    If you're trying usb loading then you don't need ios 232 it's for disk loading.
    Also make sure you have the error 002 remove on.
     
  8. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    yeh at first I was using disc loading but now I am using usb as just got a dongle for some games, yhe on both loaders I have gx and cfg loader I have 002 on and tried both 222 and 223 mload both loaders give black screen, I have installed hermes a few times,
     
  9. supersonic5000

    Member supersonic5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    My house
    Country:
    United States
    That's strange that's the same setup as mine and mine works...
    I'd say go for disk loading you get to use dlc from a disk anyway.
     
  10. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    still, have you installed hermes 222 by merging IOS37+IOS38?

    EDIT: I can check at home, exact my setup.
     
  11. supersonic5000

    Member supersonic5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    My house
    Country:
    United States
    Yes except I have mine installed as 223 instead of 222. Hold on let me try loading it from usb real quick...
    I got it load from cfg with error 002 on and ios 222, ios 223 for me just goes to a black screen.
     
  12. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    ok so I am installing hermes again cios installer selection ios 249

    then iso 222 merge use ios38 merge with 37
    I do the network install and everything installs ok

    I did follow a guide which said to merge with IOS 60

    I just tried cfgloader using 222mload and 223 mload both with 002 on and black screen on both, I got block IOS off

    I tried doing the disc method as I got the game on disc too but I cant install 232 as I get -1017 error guess thats because its not there right?
     
  13. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    do you have anti-002 enabled in the usb loaders?

    EDIT: How many free blocks do your wii have? It might case error -1017, else you might need to fix IOS36 with a trucha bug (I googled)
     
  14. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    right I am gonna test that I will laugh if its as simple as not enough block, if not I will try that TBR on IOS 36 then

    update I checked how much free space the wii has and has 404 free blocks guess I need to use TBR
     
  15. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    have you tried cIOS38 rev17? (IOS249)

    tried it with Band Hero (Guitar Hero 5 and Band Hero uses the same engine) and I get black screen.
    Hermes IOS222, merged with IOS37 + IOS38 merged and it works like a charm.

    SignCheck do not work with newer IOSes I read somewhere on the forums but here is my list before I updated to Rev17:

    Code:
    SignCheck 0.3b aka loveSexWii build reportÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    Wii regionÂÂÂÂ EuropeÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    Wii unique device idÂÂÂÂ45132377ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    IOS numberÂÂÂÂ "Trucha bug"ÂÂÂÂ "Flash access"ÂÂÂÂ "Boot2 access"ÂÂÂÂ "Usb2.0 IOS tree"
    ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
    IOS250 (ver 65535)ÂÂÂÂ EnabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Enabled
    IOS249 (ver 15)ÂÂÂÂ EnabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Enabled
    IOS222 (ver 4)ÂÂÂÂ EnabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS61 (ver 4890)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS60 (ver 6174)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS55 (ver 5149)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS53 (ver 5406)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS38 (ver 3610)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS37 (ver 3612)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS36 (ver 3090)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS35 (ver 3088)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS34 (ver 3087)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS33 (ver 2832)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS31 (ver 3088)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS28 (ver 1292)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS22 (ver 777)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS17 (ver 517)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS14 (ver 262)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
    IOS13 (ver 15)ÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ DisabledÂÂÂÂ Disabled
     
  16. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I am about to try the tbr and rev17 now will keep you updated
     
  17. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    ok so the TBR did the rick with the 232 issue I was having got rev 17 installed but now the wii dont see my wbfs dongle any tips on that?

    its reading it now got band hero to work from disc ok so hoping GH5 will work anyway thanks for the assist guys

    got an intermittent problem now after a reboot I have trouble reading my dongle again anyone know how I could fix this

    "SignCheck 0.3b aka loveSexWii build report"
    "Wii region", Europe
    "Wii unique device id", 110309247

    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    "
    "IOS250 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled

    "IOS249 (ver 17)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled

    "IOS232 (ver 7)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS223 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS222 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS202 (ver 4)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS61 (ver 4890)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS60 (ver 6174)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS57 (ver 5661)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS56 (ver 5146)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS55 (ver 5149)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS53 (ver 5406)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS38 (ver 3867)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS37 (ver 3869)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS36 (ver 3351)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS35 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS34 (ver 1039)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS33 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS31 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS30 (ver 1040)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS28 (ver 1292)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS22 (ver 777)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS20 (ver 12)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS17 (ver 512)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS16 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS14 (ver 262)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    "IOS13 (ver 10)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    "IOS12 (ver 6)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled

    seems after the TBR I dont have IOS 15 could that be casuing the usb issue? if so do I just reinstall the wad through wad manager?
     
  18. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    downgrade cIOS249 to rev 14
     
  19. Am0s
    OP

    Member Am0s Mojo Risin

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    741
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    you think rev17 causing the problem and not the missing IOS 15?

    ok downgraded to rev14 and did 4 wii reboots the wii finds the dongle no prob on cfgloader, usbloadergx, and uloader from HBC and band hero works fine through softchip on disc.

    well everything is working now thank you but a bit worried about the IOS15 missing and rev17 wont work properly I did a network install off that so what maybe try a wad install?
     
  20. supersonic5000

    Member supersonic5000 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    My house
    Country:
    United States
    Did you reinstall 15 with TBR or did you forget?
     

Share This Page