Chrono Trigger

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by EvanCross, Oct 20, 2007.

Oct 20, 2007

Chrono Trigger by EvanCross at 6:12 AM (2,902 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. EvanCross
    OP

    Newcomer EvanCross Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    10
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    I can't seem to get the SNEmulDS .6a to run Chrono Trigger. Can someone help me? I've tried changing the rom name to match the configuration settings... but I get to where Crono's mom wakes him up by saying Crono! 3X... but then it freezes.
     
  2. Baztuk

    Newcomer Baztuk Advanced Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    70
    Country:
    Canada
    Probably your rom. Re download and try it again. Also delete ur save so ur game starts completely fresh and new.

    Mine works fine.
     
  3. EvanCross
    OP

    Newcomer EvanCross Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    10
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Nope... I tried a few ROMs and all of them seemed to fail...
     
  4. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Try disabling sound, or perhaps try using v0.5 Beta or something.
     
  5. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    Said it before, will say it again (and I haven't even played the game)
    Why is there not an emulator designed solely for optimal playback of this game? It's so well loved, it's hard to believe the powers that be didn't think to just release it for the DS for a lower price (14.99) or re-vamp it and charge FFIII price (39.99)
     
  6. EarthBound

    Member EarthBound a/s/l?

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Fort Worth,Texas
    Country:
    United States

    I've used Dutch/Spanish/Etc...Until i found the (U) version,but they all booted still.
    w/ .06
     
  7. Nero

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Odd.. You probably just got a bad dump.

    As you can see in my Sig, I'm quite far into Chrono Trigger.

    ~Nero
     
  8. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    I beat Chrono Trigger in SnemulDS! Works well enough. The Magus fight was really hard to see properly, but I managed.
     
  9. Harpuia

    Member Harpuia GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    316
    Location:
    My House
    Country:
    United States
    How do you manage? Would you mind giving me your settings during whichever situations?
     
  10. granville

    Member granville GBAtemp Goat

    Joined:
    Aug 24, 2007
    Messages:
    4,977
    Location:
    Naples, Florida
    Country:
    United States
    it's almost impossible to see with normal BG modes. Change to BG mode 2. It corrupts the screen, but lets you see the sprites making it playable. You may have to uncheck automatic ordering. Make sure you change it back to normal after you do this.
     
  11. mattchase00

    Newcomer mattchase00 Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    16
    Country:
    United States
    you have to disable automatic sram saving in the options menu for it to work.
     
  12. Nero

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Why? I have it on and I'm perfectly fine.
     
  13. Skye07

    Member Skye07 GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    450
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    I thought of it before too, people should make an emulator solely for one game so it works 100%, of course only when the game is very^popular but I think thousands of people would love to play Chrono Trigger on their DS.
     
  14. iritegood

    Member iritegood GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    759
    Country:
    United States
    I wonder how hard it would be to make a homebrew remake of Chrono Trigger. Maybe something like Tales of Dagur? ( http://www.talesofdagur.com/main/index.php )
    They could probably even use the game and just make custom maps, sprites, etc. It IS open source.
     
  15. Papayo

    Newcomer Papayo Advanced Member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    65
    Location:
    Right over there -->
    Country:
    Ireland
    Remove your Ez-Flash/whatever you have in Slot-2. Then report here.

    I have no clue what else could be wrong [​IMG]
     
  16. Grimalkin

    Member Grimalkin Waaaaaaaah!

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,173
    Country:
    Canada
    LOL That game uses the RPG Maker sprites!
     
  17. iritegood

    Member iritegood GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    759
    Country:
    United States
    I thought it looked familiar.
     
  18. Nero

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Yes... I got through the Magus Fight about two days ago and it was a bit hard to fight. You just have to tweak the layers around a little.

    He owned me the first time.. I came back and kicked him right in the ass. [​IMG]

    ~Nero
     

Share This Page