Chrono Trigger DS

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Nero, Nov 12, 2007.

Nov 12, 2007

Chrono Trigger DS by Nero at 5:16 AM (9,444 Views / 0 Likes) 53 replies

  1. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    [​IMG] Yes... You're able to play this legendary RPG on archeide's SNEmulDS. Props to him for making such an amazing emulator.

    Yeah.. This thread is for helping purposes... and to discuss the game.

    I'm hoping Grimalkin will notice this. [​IMG]

    Well.. I'm on the Golem boss, and he's a bitch. [​IMG]

    ~Nero

    (Feel free to ask away!)
     


  2. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    How does it compare on DS to others? I can run the game on pretty much anything. PSP, PS2, PS3, etc. Just not an actual SNES without a cartridge.
     
  3. wiki

    Member wiki GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    120
    Country:
    Australia
    Quick question, are there any bugs?
     
  4. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Chrono Trigger on the PSP > Chrono Trigger on the DS. So if you can run the SNES emulator for PSP (sorry don't know the exact name), do so.

    Well, it's not buggy at all, it's just graphically messed up in some places. So far it's only been the Magus fight, and Zeal has problems (You can't see it [​IMG] ), but that can be easily fixed with the GFX Config.

    ~Nero
     
  5. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Ah. PSP can handle both, PS1 having better framerates. DS only runs the SNES one.
     
  6. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Correct.

    If anyone else has anymore questions, please ask away. Whether it be about the Game or SNEmulDS running it. I've beaten Chrono Trigger approx. 16 times, and I'm going for my 17th on my DS.

    ~Nero
     
  7. wiki

    Member wiki GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    120
    Country:
    Australia
    Thanks for the answer Nero. I think I'll wait til the graphic errors are fixed before I play Chrono Trigger on my DS.
     
  8. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Don't wait.. Why?

    It'll probably never be fixed.
    They're minimal, and they don't affect gameplay at all. Don't expect perfect emulation out of it.
    And it's a feckin' good RPG.

    ~Nero
     
  9. wiki

    Member wiki GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    120
    Country:
    Australia
    When I'm playing an excellent game, I want it to be 'perfect'. I can't stand it when there are slowdowns (even in an rpg) or if there is a sprite error for a background object. That's just me though.
     
  10. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    OCD much?

    [​IMG] Just kidding.

    There aren't slowdowns in Chrono Trigger on the DS.
    There's messed up techs though (Not all!), and that's about it. (If you wanna count the layer problems)

    ~Nero
     
  11. Taras

    Member Taras I'm Not Hating, I'm Just Sayin'

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    677
    Location:
    Boxcar #142, Santa Fe rail
    Country:
    United States
    Can PSP run SMB RPG?
     
  12. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Umm.. SMRPG? (Super Mario RPG)

    Well yes, the chip makes it pretty hard to emulate it though. SMRPG is impossible to run on the DS.

    PSP: Turn the sound off, turn off the vsync, put on frameskip, and it should run decently.

    Stay on the topic people! [​IMG]

    ~Nero
     
  13. Taras

    Member Taras I'm Not Hating, I'm Just Sayin'

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    677
    Location:
    Boxcar #142, Santa Fe rail
    Country:
    United States

    My bad.

    So when that lady in the southern continent offers you 10g to act like a chicken, do you take the money? I always felt dirty doing it.
     
  14. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    It's a guy, and he's the mayor.

    I took the money like 10 times before I got tired of doing it. [​IMG]

    ~Nero
     
  15. Grimalkin

    Member Grimalkin Waaaaaaaah!

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,173
    Country:
    Canada
    Oh hey, I noticed the thread! Lol

    I just got my final missing ending. Beat Lavos from End of Time bucket using only Ayla (after PKing the other characters [​IMG])

    THAT my fellow tempers, is a challenge.

    (Ayla was lvl 72 during the battle AND NewGame+)

    And the ending I'm referring to is Ending #11:

    Code:
    Conditions:
    Â Â Â Â Â Â ÂRight after Schala Opens the Sealed Door at Zeal Palace, go all
    Â Â Â Â Â Â Âthe way back to the Gate and Use it. Fight Lavos using the 
    Â Â Â Â Â Â ÂBucket. REMEMBER, do not use the Mammon Machine. Immediately
    Â Â Â Â Â Â ÂAfter Schala opens the door, go directly to the End of Time.
    ^Of course I could have done it with any characters, but I felt like soloing Lavos [​IMG]
     
  16. mrgone

    Member mrgone GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    728
    Country:
    Germany
    i emulated CT on my psp, and it crashed after the fight against tyranno [​IMG]
     
  17. Nero
    OP

    Member Nero GBAtemp RPG Maniac

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,919
    Country:
    United States
    Did you try fighting it again?

    ~Nero
     
  18. mrgone

    Member mrgone GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    728
    Country:
    Germany
    yeah, i even found out, that the crash point came from a bad emulated sound effect ( FAQ told me that ), but after turning sound off, and passing that scene, it crashed again. but that time, i don't know why, and i couldn't fix it..
     
  19. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    Nero, did u change settings in SNEmulDS.cfg for CT or u didnt alter it?
     
  20. Grimalkin

    Member Grimalkin Waaaaaaaah!

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,173
    Country:
    Canada
    Default is the best settings, although there are some places you might want to remove some layers.
     

Share This Page