Children of Mana problems with Akaio 1.7

Discussion in 'Acekard' started by Vamosi, Jun 17, 2010.

  1. Vamosi
    OP

    Vamosi Member

    Newcomer
    45
    7
    Apr 14, 2007
    I can't get this to work for some reason i get two white screens, tried (E) and (U) versions, trimmed and untrimmed also tried disabling soft reset and cheats but nothing seems to work. A search came up with something about a bug in game that froze the game on slow cards. Anyone out there with any ideas?

    Dsi XL 1.4E
    AK2i Akaio 1.7 HW: 81 SVN: 892
    Kingston 8gb class 4 micro sd hc
     
  2. Eighteen

    Eighteen GBAtemp Advanced Fan

    Member
    846
    59
    Mar 17, 2009
    Netherlands
    Yeah..
    Yes I have the exact same problem

    I also have:

    Dsi XL 1.4
    AK2i Akaio 1.7
    Kingston 8gb

    white screen on both U and E version.

    I also have an M3Lite Perfect, and it works perfect on that one.. guess its the Acekart's fault for some reason
     
  3. Vamosi
    OP

    Vamosi Member

    Newcomer
    45
    7
    Apr 14, 2007
    Ahh, ok thanks for the reply. Good to know im not the only one with this problem.
     
  4. Jason5877

    Jason5877 Member

    Newcomer
    42
    0
    Sep 12, 2009
    Telford
    If you use the official acekard loader (akmenu4) with akaio the game will work, just put it in the ak2loader folder in __aio on your sd card and then set it to use it on the rom properties in akaio
     
  5. Vamosi
    OP

    Vamosi Member

    Newcomer
    45
    7
    Apr 14, 2007
    Great will give it a try thanks for the info. [​IMG]
     
  6. Hakoda

    Hakoda GBAtemp Addict

    Member
    2,133
    2
    Feb 2, 2008
    United States
    San Jose, CA
    I confirm white screens on Children of Mana (U) using all DMA Modes.
     
  7. Eighteen

    Eighteen GBAtemp Advanced Fan

    Member
    846
    59
    Mar 17, 2009
    Netherlands
    Yeah..
    Yay it works thanks !! [​IMG]
     
  8. panmusic

    panmusic GBAtemp Advanced Fan

    Member
    833
    34
    Sep 11, 2009
    Greece
    I put akmenu4 loader in the ak2loader folder,I set it to use it in the rom properties and now the game crashes in the loading bar...What am I doing wrong?
     
  9. Jason5877

    Jason5877 Member

    Newcomer
    42
    0
    Sep 12, 2009
    Telford
    have you put the akmenu4 from the official version 4.21 from here - http://www.acekard.com/download.php, in your ak2loader folder in __aio on your sd card? if so it should work but if your having problems try formatting your sd card and try again
     
  10. panmusic

    panmusic GBAtemp Advanced Fan

    Member
    833
    34
    Sep 11, 2009
    Greece
    Thanks for the link Jason!I was using an older version!Now,it works like a charm!Thanks again!