Changing the Wii console's region permanently...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Cocytean, May 1, 2008.

  1. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    I know that people have asked a couple of times if it may be possible in the future to change the region of the wii console itself (ie. change an NTSC-J machine inot an NTSC-U machine). I was just wondering if anyone is actually working on such a tool? There seems to be huge leaps forward in the Wii hacking scene at the moment, and it would be great if one of you clever hackers/homebrew creators could have a think about this. I'd LOVE to not have an NTSC-J Wii anymore!

    Cheers [​IMG]
     
  2. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    I don't really see why you'd want to do this instead of have a region unlocker.
     
  3. mark187

    Member mark187 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    138
    Country:
    United Kingdom
    Touche.

    If it really bothers you that much flog it on eBay and get yourself a PAL console. You too can enjoy waiting for games to be released that have been available in other regions for months
     
  4. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    I'd like to do this so that I can use the Internet Channel in English. The Weather Channel. The Everybody Votes Channel. The Wii Store. To be able to actually use the Mariokart and Wii Fit Channels, instead of having them just sit on my dashboard. To be able to read the settings menu, instead of having to memorize the location of things. And as I live in China, it's a little difficult to just parcel things up for ebay. I'm looking forward to a helpful/informative post next....
     
  5. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    I was going to suggest just changing the language to Chinese, but it seems Nintendo didn't want to use up any more space than they had to.
    I can see why now, but sadly I don't see it happening anytime soon, if at all.
    Sorry
     
  6. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, Nintendo really screws people over with the region-locking/languages stuff. That's the one bonus of the PS3 - that thing can do pretty much everything from every country; it's got one hell of a settings menu. I dunno, there must be someone SOMEWHERE working on something like this - isn't that what the scene guys do? Do things just to be able to say they can do it? How about custom firmware, like the PSP currently uses? Anyone? [​IMG]
     
  7. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    If I recall currently there are a few people working on the Wii firmware, so maybe if this goes the PSP route, we'll see custom firmwares or something.
    Maybe a way to swap languages.
     
  8. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Cheers Miles, I hope and pray for that day to arrive soon! If there's anyone reading this who is working on something like that, could you give us an update here on what you're doing, your progress, etc.? Thanks!
     
  9. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    had an idea...

    cant we like, hack the released opera channel, change the region and install it into jpn wiis
     
  10. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    I tried using the 'freethewads' application on the hacked Opera Channel .wad - ticket error when installing
     
  11. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    oh well


    maybe another app is needed for these kinds of channels?

    think freethewads is only for vc games
     
  12. mwaddoups

    Newcomer mwaddoups Advanced Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    84
    Country:
    United Kingdom

Share This Page