change chinese ver to english ver ??

Discussion in 'R4 DS' started by vtr4423, Apr 14, 2007.

Apr 14, 2007
  1. vtr4423
    OP

    Member vtr4423 Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    89
    Country:
    Bahrain
    one know how to change from chinese ver to english ver ????????
    i stuck with chinese ver , can't understand !!
    need help please...


    thanks
     
  2. Zazie

    Newcomer Zazie Member

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    United States

    I know how you feel.
    I can't exactly understand you, either.

    Oh, and AFAIK, you can only change the 1st gen Chinese R4's to the English version.
    If I'm wrong on that, I'm sure there'll be someone who says otherwise.
     
  3. darksavior

    Member darksavior GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    231
    Country:
    United States
    1st AND 2nd gen have the chinese language conversion jumper contact
     
  4. vtr4423
    OP

    Member vtr4423 Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    89
    Country:
    Bahrain
    how can i Tell 1st AND 2nd gen ????? i brought 4 weeks ago...

    thanks for replied.
     
  5. darksavior

    Member darksavior GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    231
    Country:
    United States
    1st gen has M3/R4/language conversion. 2nd gen has language conversion. 3rd youre fucked [​IMG]. maybe chip off the black gunk or heat it up to get to the contact maybe?
    [​IMG]
     
  6. vtr4423
    OP

    Member vtr4423 Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Messages:
    89
    Country:
    Bahrain
    thanks darksavior. i give a try. just remove the bridge on this contact. which 2 nd only on the photo .
    anything else ! put english ver1.08 in !
     
  7. darksavior

    Member darksavior GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    231
    Country:
    United States
    Actually, you're suppose to solder in the contact, not remove it. Read it correctly:)
     
  8. bobrules

    Member bobrules GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 20, 2006
    Messages:
    1,942
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    it says remove the bridge to go from english to chinese
     
  9. bfoos

    Member bfoos GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    328
    Location:
    Upstate, NY
    Country:
    United States
    Yes, to go from english to chinese. In your case, you want to got from Chinese to English, so you have to bridge that jumper and then install the english firmware.
     
  10. Takrin

    Member Takrin GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    408
    Country:
    United States
    instead of soldering you can use a pencil.

    yes i mean pencil like to draw with, i tested it and it was confirmed to work seems conductive enough for R4/M3 jumper points. that is if your afraid of soldering and need a alternative.

    mine was done with a lead pencil but most should work, not sure on softness since it was the default lead it came with
     
  11. lanleague

    Member lanleague GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    United States
    I tried the pencil method and couldn't get it to work.
     

Share This Page