CFG USB Loader trying to mount sd fat32

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Pat1487, Sep 1, 2010.

Sep 1, 2010
  1. Pat1487
    OP

    Newcomer Pat1487 Member

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Occasionally my cfg usb loader will try to mount my sd card as a fat32 partition
    My config is set to have the device as usb and the partition as ntfs
    The usb drive is formatted as ntfs, has wbfs files in the wbfs folder and is plugged in when cfg usb loader starts

    For some reason every now and then it wont load the usb
    It just started today after i installed cios rev20 and priiloader
    I upgraded from cios rev14

    Also it wont load burned games from a disc, always giving an 001 error, ive tried many different settings but its always 001
    I know these discs work as ive loaded them in the past with uloader, i havent tried the new version of uloader to load the discs but i did try an old version of uloader that i used to use which didnt work at all
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    cIOS rev20 doesn't work with NTFS. You need to install cIOS222/223 to use NTFS.
     
  3. oggzee

    Member oggzee GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    2,335
    Country:
    Slovenia
    well actually rev20 does work with ntfs.

    Pat1487: I guess usb init failed or something, what version of cfg are you using?
     
  4. Pat1487
    OP

    Newcomer Pat1487 Member

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Im using v58, i see you updated to v59, ill try using that and will see what happens

    I forgot to mention that when its loading it says 249(FRAG)
    Before i upgraded to rev20 it didnt have (FRAG) at the end

    Also i have cios222 v5
    My ios is set to 222-mload in config.txt
    The only reason i mention cios249 rev20 is because this only started happening after installing it
     
  5. oggzee

    Member oggzee GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    2,335
    Country:
    Slovenia
    Try this:

    1. remove ios=222-mload from config.txt and see if it works.

    2. if it still doesn't work, try using cfg59-222.dol instead of the normal one.

    let me know if this helps.

    by having ios=222-mload in config.txt the ios is initialized twice, first ios 249 is initialized and then 222 is initialized maybe your hdd doesn't like this.
     
  6. Pat1487
    OP

    Newcomer Pat1487 Member

    Joined:
    Feb 4, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    I upgraded to v59, and removed the ios setting, but it didnt fix the problem
    If it starts happening the only thing that seems to work is to unplug the usb while the console is on and then plug it back in
    It doesnt matter where i am in the menus, as long as its before i start cfg usb loader
    I still cant figure out what causes it to stop working though

    Also disc loading started to work after i updated to 4.1 with IOS60 (i was on 3.3 with like IOS30)
    I know its configurable usb loader, but it would be nice to have the game thats on the disc listed in the game list with the games that are on the usb
     

Share This Page