Hacking Official CBHC v1.6 - ColdBoot HaxChi CFW

Profoundemonium

New Member
Newbie
Joined
Sep 6, 2018
Messages
2
Trophies
0
Age
33
XP
32
Country
United Kingdom
I installed CBHC a few months ago and everything was working great, but after turning on the console today it will no longer autoboot. I can run the DS game from the menu, but have no idea why it stopped autobooting or how to fix it. I have checked that Autoboot is set to System Menu, but it doesn't work. :/
 

Ryccardo

watching Thames TV from London
Member
Joined
Feb 13, 2015
Messages
7,406
Trophies
0
Age
26
Location
Imola
XP
6,339
Country
Italy
I installed CBHC a few months ago and everything was working great, but after turning on the console today it will no longer autoboot. I can run the DS game from the menu, but have no idea why it stopped autobooting or how to fix it. I have checked that Autoboot is set to System Menu, but it doesn't work. :/
You updated to 5.5.3?
Just re-run the installer again (taking care to select the original DS game again if you later installed more)
 

Flump

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 11, 2017
Messages
57
Trophies
0
Age
56
XP
640
Country
United Kingdom

I am just so lazy when it comes to github. I will try and sit down next weekend and upload all my forks like BOTW trainer etc.

IMG_20180126_121348.jpg

IMG_20180119_231151.jpg

IMG_20180119_231208.jpg

IMG_20180126_121357.jpg

IMG_20180119_235608.jpg

IMG_20180125_201603.jpg

https://www.dropbox.com/s/dl9ijnetcwrsyy6/Haxchi-CBHC Mod RC6.3.zip?dl=0
 

Cyan

GBATemp's lurking knight
Former Staff
Joined
Oct 27, 2002
Messages
23,518
Trophies
2
Age
43
Location
Engine room, learning
XP
14,792
Country
France
@Flump, a way to autoboot into any vWii channel would be nice :)
someone wanted to autoboot into USBLoaderGX forwarder https://gbatemp.net/threads/auto-boot-into-usb-loader-gx.519423/

maybe read a config file on SD (like hbl2hbc), so you don't have to recompile the cbhc sources every time to add a new channel ID.
or simply add a "WiiU hbl2hbc" entry, and let it manage the autobooting to another channel?
I guess it's already possible by using the custom.elf method.
 
Last edited by Cyan,

portugeek

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 6, 2013
Messages
429
Trophies
0
XP
904
Country
United States
It would be nice if there was a little static graphic somewhere on the main menu to let us know if we're on real fw or haxchi cfw.

With all the freezing I experienced after mistakingly booting up homebrew on improper firmware, it's an inconvenience that both environments look exactly the same. Is there any other way of knowing which fw you're on without having to load up settings and checking the number?
 
Last edited by portugeek,

dojafoja

life elevated
Member
Joined
Jan 2, 2014
Messages
682
Trophies
0
XP
2,088
Country
It would be nice if there was a little static graphic somewhere on the main menu to let us know if we're on real fw or haxchi cfw.

With all the freezing I experienced after mistakingly booting up homebrew on improper firmware, it's an inconvenience that both environments look exactly the same. Is there any other way of knowing which fw you're on without having to load up settings and checking the number?
This is the CBHC thread. Basically you should always be in cfw when using CBHC, that's the point of CBHC
 

pedro702

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 3, 2014
Messages
11,339
Trophies
1
Age
31
XP
6,296
Country
Portugal
It would be nice if there was a little static graphic somewhere on the main menu to let us know if we're on real fw or haxchi cfw.

With all the freezing I experienced after mistakingly booting up homebrew on improper firmware, it's an inconvenience that both environments look exactly the same. Is there any other way of knowing which fw you're on without having to load up settings and checking the number?
This is the CBHC thread. Basically you should always be in cfw when using CBHC, that's the point of CBHC
yeah like he said cbhc gets you cfw on boot every time, you cannot be without cfw basically if cbhc is installed and autoboot is set to sysmenu.
 

ixishortyliciousixi

New Member
Newbie
Joined
Nov 11, 2018
Messages
1
Trophies
0
Age
37
XP
32
Country
United States
it does show up, the titles on usb also show up, but it throws an error on bootup. my first thought was that it had to do with the iosu exploit to patch the system menu but even after removing those patches it still behaves that way so... something somewhere does not get initialized, who knows where.


I have WiiU console, i had CBHC autobooting and it went to wii mode automactially. I try to go to WiiU mode from wii mode but went striaght back to wii mode. is there any way can be fix. im trying to figure it out. please help me thanks .
 

nexusmtz

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 17, 2016
Messages
1,386
Trophies
0
XP
1,384
Country
United States
I have WiiU console, i had CBHC autobooting and it went to wii mode automactially. I try to go to WiiU mode from wii mode but went striaght back to wii mode. is there any way can be fix. im trying to figure it out. please help me thanks .
Check the autoboot section of the OP. There are options, like home, for canceling autoboot.
 

PsychoticDust

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 10, 2010
Messages
337
Trophies
0
Location
England, UK
XP
196
Country
Hi folks, I am using CBHC and I am trying to install a game, it's update and DLC via Wii U USB Helper. Whenever I use a WUP installer, I get the following message: "Verify WUP files are correct & complete. DLC/E-Shop require Sig Patch"

I have looked around online to try and find the answer, from various forums, to YouTube videos and I am at my wits end trying to figure this out. :( Any help would be greatly appreciated. Thank you.
 
Last edited by PsychoticDust,

pedro702

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 3, 2014
Messages
11,339
Trophies
1
Age
31
XP
6,296
Country
Portugal
Hi folks, I am using CBHC and I am trying to install a game, it's update and DLC via Wii U USB Helper. Whenever I use a WUP installer, I get the following message: "Verify WUP files are correct & complete. DLC/E-Shop require Sig Patch"

I have looked around online to try and find the answer, from various forums, to YouTube videos and I am at my wits end trying to figure this out. :( Any help would be greatly appreciated. Thank you.
probably a bad download, delete it and download it again.
 

Mythical

Well-Known Member
Member
Joined
May 11, 2017
Messages
2,149
Trophies
1
Age
23
XP
2,942
Country
United States
Both Haxchi Installers give me a black screen. All other homebrew is working fine. I've reformated, tried different cards, and redonloaded files. Currently trying to uninstall cfw.

--------------------- MERGED ---------------------------

Alright so I backup up my sd again, copied to a new card and now I try to turn the system on and it says autobooting title then it loads the wii u a little bit then bam black screen with a -3. Kinda freaking out since I have to return this by in about 12 hours. Got it to load properly again. Still can't load CBHC or Haxchi though
 
Last edited by Mythical,
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Furry Friendly Recipes or How to Cook With your Friend!