Castlevania Portrait of Ruins. Always Hang... anyone experience this?

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by baibaiman, Sep 3, 2009.

  1. baibaiman
    OP

    Newcomer baibaiman Newbie

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I am using M3i Sakura with all the latest update to play Castlevania Portrait of Ruins.
    It always random hang after about 10 minutes of playing.

    Anyone experience this problem?

    I have already try the US version or the UK version.
    Both game always have random hang.

    Is this game not compatible with M3i Sakura?

    Anyone know how to fix this?

    Edit: I am using 8Gb Transcend MicroSD
    It is good enough? or should I get another brand?
    If so, what brand?
     
  2. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    what kind of sd card are you using

    some cards will make the game hang
     
  3. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,082
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    The game needs a decent SD card properly formatted.
     
  4. baibaiman
    OP

    Newcomer baibaiman Newbie

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    It is 8Gb Transcend MicroSD.

    It is a good brand?
    Or should I get a different Brand?
     
  5. geminisama

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    I don't have a M3i, but it works fine on my M3 Real with the 3 latest versions of Sakura.
    Disable RTS, and Soft Reset if they're on. Same goes with cheats if you're using them.

    And Transcend is a good brand in my experience. My Class 6 4GB works flawlessly. What class is your 8GB?
     
  6. baibaiman
    OP

    Newcomer baibaiman Newbie

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Class 6
     
  7. geminisama

    Member geminisama Metsu

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    1,045
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Hmm, that's weird. I would reformat the MicroSD, reinstall the FW, and then make sure no special options are enabled.
     
  8. MyauChanDesu

    Member MyauChanDesu Kamineko is GOD.

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    560
    Location:
    Sydney, Australia!
    Country:
    Australia
    I swear there had been heaps of complaints about this and I seem to always forget what I have suggested to fix this.

    Well, i don't know really. I'm using an R4 and the game lags and freezes too.

    I don't know about M3's though.
     
  9. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    i have the freeze problem with this game too. but the time is various so i didn't know when it will freeze. maybe some pray before playing the game will help...
     
  10. engamemart

    Banned engamemart Banned

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    China
    Country:
    China
    maybe you should buy a new flash cartridge to try the game on [​IMG]
     

Share This Page