Castlevania POR on R4

Discussion in 'R4 DS' started by xlinkinpakx, Mar 6, 2008.

Mar 6, 2008

Castlevania POR on R4 by xlinkinpakx at 12:11 AM (1,866 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. xlinkinpakx
    OP

    Member xlinkinpakx GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    159
    Country:
    Canada
    I put this game on my r4 the day it came out but it kept freezing randomly
    I was just wondering if R4 still has this problem?
    Thanks alot
     
  2. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
  3. KJE207

    Newcomer KJE207 Member

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    I agree with xlinkinpakx, you'll need to look @ compatibility.

    On the flip side, I've used KingMax/SanDisk cards and always found the game to be hit or miss.

    I also use to own the retail copy of this game and it was notoriously buggy. It wasn't uncommon for it to hang during gameplay.
     
  4. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
    it does work now, with the firmware updates.
     
  5. Unchi-san

    Member Unchi-san Unchi on a stick! yay~

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    526
    Country:
    United States
    it works but it depends on your microsd. the portal warps will freeze randomnly if you have kingston microsd 2gig Japan made. just make sure to save alot and you'll be good to go.
     
  6. CyborgLizard

    Newcomer CyborgLizard Advanced Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    85
    Location:
    Japan
    Country:
    United States
    I have a sandisk 2gb card and my castlevania freezes on the first warp port every time. So I can't play... =(
     
  7. Scumisen

    Newcomer Scumisen Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Sweden
    There is a patch that will fix the problem. I´m using the patch with my SanDisk 2GB and R4 and the game runs perfect without freezing. Some of the sound is missing but it´s still playable.
     
  8. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    What is this patch?
     
  9. SpectralSounds

    Newcomer SpectralSounds Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    95
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Post a link to patch?
     
  10. Scumisen

    Newcomer Scumisen Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Sweden
    I had forgotten the link but I found it again but the link wasn´t working so I´ll upload the patch for you later.
     
  11. altorn

    Member altorn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    600
    Location:
    Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    well, some of the graphics like the portal requires speed from the card. I had a Kingston 2gb japan and works perfect. Great graphics, great sound. Played it to the end without freezing..
     
  12. papyrus

    Member papyrus GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Messages:
    385
    Location:
    Nipa Hut
    Country:
    Philippines
    Yeah it depends on your micro sd. I own 2gb sandisk, freezes on portal and takling to Wind. But i was able to play it till the end, just save frequently.
     
  13. psycoblaster

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    I have the same problem as you [​IMG]
    I remember competiting my friend to see who got to the end of the stage faster, but i went to a portal to teleport to a different portal, but it froze [​IMG]
    portals SOMETIMES work, but mostly it freezes when it opens [​IMG]
     
  14. Psy-Phi

    Newcomer Psy-Phi Member

    Joined:
    Mar 15, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    Best to just bring the original game with you; or buy a 1GB Kingston Japan or other card that definitley works with it. Some 2GB's do work though...easiest way to test if your card wil crash is just pause and unpause and switch areas between Wind and the Friar/Priest guy constantly for about a minute. If your card will crash, it will do it there (and by constantly I mean tap start 4 time per second while moving back and forth).

    It played fine on my 1GB, but on my now broken-in-half Lexar 2GB it would freeze doing that every time so I didn't even chance it (it froze on me once after a boss so I decided to read up and test it...sucked for me).

    So now all I keep is my 1GB in it, and bring Castlevania PoR cart with me too. Kinda sucks but it frees up 55 meg for another game I guess [​IMG].
     

Share This Page