Castlevania PoR freezing

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Scumisen, Jan 21, 2008.

Jan 21, 2008

Castlevania PoR freezing by Scumisen at 2:35 PM (1,078 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. Scumisen
    OP

    Newcomer Scumisen Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Sweden
    I got an R4 DS with a SanDisk 2GB card and when I play Castlevnia PoR, the game freezes all the time. I know it´s because of my card that´s not fast enough but is there any trix or something to not make it freeze?

    Thanks in advance!
     
  2. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    I heard about some patches that removed some things to make it run faster, I don't know where to get them though.
     
  3. Scumisen
    OP

    Newcomer Scumisen Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Sweden
    Anyone know where to get them?
     
  4. Tanas

    Member Tanas GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 19, 2006
    Messages:
    2,258
    Country:
    United Kingdom
    The only fix is to buy a faster mem card.
     
  5. noONE

    Member noONE ~~~~~~~~~~~~

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    968
    Location:
    Linköping/Norrköping, Sweden.
    Country:
    Sweden
    Well, you could try to format the card with 64KB Clusters.
    ( i think that FAT16 is a tiny bit faster than FAT32, but aint sure about that, so try FAT16 64KB Clusters)
     
  6. Scumisen
    OP

    Newcomer Scumisen Advanced Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Sweden
    Searched for a patch and found a patch that´s supposed to work, will try it now.

    http://www.kenghot.com/forum/forum_posts.asp?TID=80

    Will try to format the card with FAT16 64KB Clusters if the patch doesnt work.

    EDIT: ZOMG, it works and runs perfectly without freezing, thanks for the help.
     
  7. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,494
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    If you dont want a patch to keep this rom clean then you should use this:

    Kingston 1GB (Japanese - Toshiba) -- Run POR without freezing.
     

Share This Page