castlevania dos won't work...

Discussion in 'M3 Adapter' started by nin10do, Apr 26, 2008.

Apr 26, 2008

castlevania dos won't work... by nin10do at 6:14 PM (1,030 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. nin10do
    OP

    Member nin10do GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    471
    Location:
    UK
    Country:
    Taiwan
    castlevania dawn of sorrow won't work on my ds [​IMG] . i've got an m3 real adapter with a 2gig micro sd card. when the game starts a blank white screen loads and it just hangs there.

    any fix's?

    all other games work fine so far including castlevania portrait of ruin.
     
  2. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,186
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    1) get latest firmware
    2) get a new dump of the game
    3) what microSD card do you have?

    both castlevania games work fine for me
    there might be problems using a sandisk
     
  3. nin10do
    OP

    Member nin10do GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    471
    Location:
    UK
    Country:
    Taiwan
    it's a kingston 2gig micro sd card.
    i udated to firmware 3.5. now the game starts up and i can play a couple of rooms after the first boss. when i go into the next room the game hangs [​IMG]
    i've tried 3 different dumps, they give the same result.


    (thanx for the reply)
     
  4. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Do you have a Japanese or Taiwanese Kingston card? I heard it makes the difference on Castlevania.

    Edit: This is a weird problem since your said PoR works fine even though it should be more problematic than DoS.
     
  5. nin10do
    OP

    Member nin10do GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    471
    Location:
    UK
    Country:
    Taiwan
    the sd card is Taiwanese.

    just tried reformatting the card and using a new dump. still the same prob.
     
  6. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,151
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    SanDisk only have problems if the memory card is a 'fake' (compressed data). I've never heard of any Kingston fakes though. Taiwan products are usually reliable...
     
  7. nin10do
    OP

    Member nin10do GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    471
    Location:
    UK
    Country:
    Taiwan
    got it working!

    reformatted the card.
    downloaded new firmware.
    got a new dump.
    reset the DS.

    the game hangs mid play about twice a day but if i restart the DS i can start from the last save point and it works fine.
     

Share This Page