Can't update - Wrong language!

Discussion in 'M3 Adapter' started by Swappo, Sep 29, 2006.

Sep 29, 2006

Can't update - Wrong language! by Swappo at 9:46 PM (1,094 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Swappo
    OP

    Newcomer Swappo Newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    I have a problem with my M3 adapter that I'm using with Pascard 3 on my NDS Lite. I have a SanDisk 512mb MicroSD formated in FAT.

    I'n not able to start any games from memory card, not GBA or NDS games.
    When I try to flash it with the file 'updagcsd.e28', I only get this strange message:

    "Please use English version update file for this card. Update file
    language verson error!"

    I am using the English version of the file, I have tried several files.
    Two of my friends has reported successfuly flashings of their NDS but if I try the same flash file and doing exactly the same things to flash, I still get that message.

    I have tried to format it in FAT32, but no luck.
     
  2. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    try updating in gba mode....although the problem sounds like something else. Are you positive you have an english version m3 lite?
     
  3. sexymexi

    Newcomer sexymexi Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    23
    Country:
    try a chinese update and see if it works.
     
  4. Swappo
    OP

    Newcomer Swappo Newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    I've already tried to update in GBA mode. Same results...

    If you mean taking the Passcard3 out, manually choose "GBA game" and then press start for the update when prompted?


    I'm pretty positive that my M3 adapter is English because I bought it last week from an online store here in Sweden.
    Ofcourse, there may be a wrong version from the shop.
    Is there any way to tell witch version of the M3 adapter you have?

    A funny thing is that my friend bought exactly the same things from the same store at the same time, he had similar problems starting games, until he updated. The update was no problems for him.

    I will try the Chinese update as soon as the file is downloaded.
     
  5. Vincent Vega

    Member Vincent Vega GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Brazil
    Weird thing. The default firmware is in English?
    Maybe your firmware update file is corrupted or is a fake.
     
  6. Swappo
    OP

    Newcomer Swappo Newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    The chinese update was (luckily) no success.
    Same thing there, it says it wan's the English file.

    I don't think the firmware update file is corrupted or fake, I've tried to download it several times, I've also tried about 4 different files (same file, but from different sources on the net).
    I've also tried the .e26 file that came on the cd with the M3 adapter.


    Do you think it's possible that I could have got a broken adapter?

     
  7. Mike83

    Member Mike83 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Messages:
    130
    Location:
    St. Helens, England
    Country:
    United Kingdom
    I have the same problem, I have updated in the past with the English firmware, but the newest one, says its the wrong language. Its very strange.

    Edit: I formatted the card, and put the update on again, and it worked fine.
     
  8. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    sounds lie the update file may have gotten corrupted while you transferred it over to your sd card, I would reformat the sd card and put the update file back on and make sure you safely eject/remove the sd device before taking it out of your card reader. Then try to update.
     
  9. Swappo
    OP

    Newcomer Swappo Newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    Alright guys... Problem sort of solved.

    Tried the new version, V29 and tried it with my card reader on my laptop instead of the SanDisk ImageMate 12 in 1 and it worked out just fine.

    Either the file was corrupted or the external SanDisk card reader sucks ass.
    I will try a bit more to find out witch one and reply here later.

    Thanks for taking time trying to help me.
     
  10. Swappo
    OP

    Newcomer Swappo Newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    Yep, seems like it was my card reader that was causing the problem.
    Now when I got things working, I can transfer files with the card reader in my laptop and get it to work, but the same files transferd with my SanDisk card reader doesn't work.
     

Share This Page