Hacking Question Can’t start any NSP! Help!

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Yeah but now you're using Atmos files designed for 9.1.0 fw on a 8.1.0 fw so that's probably the issue, use an older Atmos and see how that works.
Stop keep talking about downgrades, you're going to brick your Switch. I told you not to last time and you went ahead and did it and now it's even more broken.
Downgrading your Nand is NOT going to help you.

I tried newest Atmosphere Files and I tried My MicroSD Card Backup that i simultaneously did with my 8.1.0 NAND Backup.

Both Newest Files and the Backup MicroSD Card Files don’t work.
 

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Which version atmosphere have you installed on the sd, and what version of fusee are you using?

I use 2 setups alternately.

I use the newest Atmosphere and the newest Fusee from SDSetup.com.

And i tried launch it with the old MicroSD Card Backup Atmosphere.

How do I find out my Atmosphere version without going into the switch settings.
I want to know the Atmosphere version in the backup Files.
 

bell1-1010

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 15, 2019
Messages
78
Trophies
0
Location
Emerald Isle of Erin
XP
1,019
Country
Italy
Lets focus to get your switch up and running properly first, then we’ll figure out how to get the files back from the backup.


I use 2 setups alternately.

I use the newest Atmosphere and the newest Fusee from SDSetup.com.

You are using tegrarcm, Right?
Are you sure you have selected the right payload on it?
 

Risingdawn

Tempallica
Member
Joined
May 22, 2010
Messages
1,084
Trophies
0
XP
1,656
Country
United Kingdom
I use 2 setups alternately.

I use the newest Atmosphere and the newest Fusee from SDSetup.com.

And i tried launch it with the old MicroSD Card Backup Atmosphere.

How do I find out my Atmosphere version without going into the switch settings.
I want to know the Atmosphere version in the backup Files.
Don't use your backup SD, use fresh files on a fresh SD from the Atmos repo, they should have previous versions that will say compatibility in the patch notes.
 

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Lets focus to get your switch up and running properly first, then we’ll figure out how to get the files back from the backup.




You are using tegrarcm, Right?
Are you sure you have selected the right payload on it?

Yes I use TegraRCM.

When I try it with the New 0.10.2 setup I use only the newest files and yes I selected the right one.

If I use the old MicroSD Card Setup im guessing I use the right payload and choose an old one because I have a tone of Different Fusee Payloads and other than Hekate the Version number isn’t in the .bin File Name.

That’s the reason I’m asking how I can find out wich Atmosphere Version my Old MicroSD Card Backup has so i can download the right payload if the one I use is wrong which I dont think but it could be.

--------------------- MERGED ---------------------------

Don't use your backup SD, use fresh files on a fresh SD from the Atmos repo, they should have previous versions that will say compatibility in the patch notes.

I used Files from SDSetup.com and official from Atmosphere Github.
It doesn’t make a diffrence.
I was already before my NAND Backup with 0.10.2 on FW 8.1.0. so that’s not the problem.
 

bell1-1010

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 15, 2019
Messages
78
Trophies
0
Location
Emerald Isle of Erin
XP
1,019
Country
Italy
Can you check one more thing, when you run the payload, the screen does actually go black and the switch freezes or goes in rcmmode?

you can find out that buy keeping your switch connected to tegrarcm
 

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Can you check one more thing, when you run the payload, the screen does actually go black and the switch freezes or goes in rcmmode?

you can find out that buy keeping your switch connected to tegrarcm

Just did it.
First Atmosphere Screen and then cuts to black.
Than a different Atmosphere Screen pops up and it cuts to black.
Third and last Atmosphere Screen pops up and it cut to black and stay black.

While my Switch has the Blackscreen Tegra doesn’t recognize it, so it’s not in RCM.
 

linuxares

I'm not a generous god!
Global Moderator
Joined
Aug 5, 2007
Messages
9,670
Trophies
1
XP
11,621
Country
Sweden
Aight let me try what I helped other people achieved.

Let's do the following:
1) Put in your SD-card in your Computer, save the "Nintendo" folder to your computer.
2) Format your SD-card with "guiformat" from Ridgecorp. It's now FAT32.
3) Recopy back your Nintendo folder.
4) https://github.com/AtlasNX/Kosmos/releases - download the latest one and extract it to your SD-card.
5) Download https://github.com/Joonie86/hekate/releases - download this one: Kosmos_patches_02_12_2020_bootconfig_tinfoilv8+.zip and extract it to your SD-card. Overwrite any files it ask to overwrite.
6) Download these https://gbatemp.net/threads/i-heard-that-you-guys-need-some-sweet-patches-for-atmosphere.521164/ - extract to your SD-card, overwrite any files it asks.
7) Put your SD-card back in the Switch. Boot it with a Hekate payload via example Rekando, TegraGUI etc.
8) Launch for example Sysnand CFW
9) Yay!
 
  • Like
Reactions: bell1-1010

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Aight let me try what I helped other people achieved.

Let's do the following:
1) Put in your SD-card in your Computer, save the "Nintendo" folder to your computer.
2) Format your SD-card with "guiformat" from Ridgecorp. It's now FAT32.
3) Recopy back your Nintendo folder.
4) https://github.com/AtlasNX/Kosmos/releases - download the latest one and extract it to your SD-card.
5) Download https://github.com/Joonie86/hekate/releases - download this one: Kosmos_patches_02_12_2020_bootconfig_tinfoilv8+.zip and extract it to your SD-card. Overwrite any files it ask to overwrite.
6) Download these https://gbatemp.net/threads/i-heard-that-you-guys-need-some-sweet-patches-for-atmosphere.521164/ - extract to your SD-card, overwrite any files it asks.
7) Put your SD-card back in the Switch. Boot it with a Hekate payload via example Rekando, TegraGUI etc.
8) Launch for example Sysnand CFW
9) Yay!

I did it exactly like you said.
Step by step everything just like your message and it didn’t worked.
Still blackscreen.
I guess for the most people your steps will be enough to fix the issue they have but my is more brutal so that this didn’t changed a thing.
 

linuxares

I'm not a generous god!
Global Moderator
Joined
Aug 5, 2007
Messages
9,670
Trophies
1
XP
11,621
Country
Sweden
I did it exactly like you said.
Step by step everything just like your message and it didn’t worked.
Still blackscreen.
I guess for the most people your steps will be enough to fix the issue they have but my is more brutal so that this didn’t changed a thing.
Okey lets do the following then.

Charge the Unit up, put in the ORIGINAL CHARGER (caps just incase) so your Switch is properly charged. It will charge even under RCM mode (it's a myth that it doesn't.....) Let it charge for like 2-3 hours.

Hold down the Power button for 10-15 seconds, even if you don't see anything. Keep holding it down.
Press the power button, and I think I read you got AutoRCM? If so, check with TegraGUI incase it can sense it.
If it does, yay! Inject Hekate.

If it doesn't? Got a Triwing screwdriver?
 

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Okey lets do the following then.

Charge the Unit up, put in the ORIGINAL CHARGER (caps just incase) so your Switch is properly charged. It will charge even under RCM mode (it's a myth that it doesn't.....) Let it charge for like 2-3 hours.

Hold down the Power button for 10-15 seconds, even if you don't see anything. Keep holding it down.
Press the power button, and I think I read you got AutoRCM? If so, check with TegraGUI incase it can sense it.
If it does, yay! Inject Hekate.

If it doesn't? Got a Triwing screwdriver?

I have already 100%, I see that in the bottom right corner in Hekate.
I can enable and unable AutoRCM via Hekate.
I can start Hekate but if I want to start CFW via Touch screen I get 2-3 Atmosphere Pictures and it cuts to black.
 

linuxares

I'm not a generous god!
Global Moderator
Joined
Aug 5, 2007
Messages
9,670
Trophies
1
XP
11,621
Country
Sweden
Ah okey so you get in to Hekate atleast, that's good.

Did you maybe try to restore a previous NAND backup and forgot about Boot 0/1 ?
 

GerBrew

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 18, 2017
Messages
91
Trophies
0
XP
236
Country
Germany
Ah okey so you get in to Hekate atleast, that's good.

Did you maybe try to restore a previous NAND backup and forgot about Boot 0/1 ?

My NAND Backup Path is like this:
NAND Backup (Folder)
Inside
50065b76 (Folder)
Inside
partitions (Folder)
restore (Folder)
Inside partitions (Folder)
Empty
Inside restore (Folder)
BOOT0
BOOT1
rawnand.bin

I know it’s a bit weird texted but I hope you could understand this.
 

bell1-1010

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jul 15, 2019
Messages
78
Trophies
0
Location
Emerald Isle of Erin
XP
1,019
Country
Italy
I don’t quite understand you.
What do you mean?
Can you boot your switch on official switch firmware(not atmosphere) 9 or 9.01 or 9..

@linuxares GerBrew doesn’t have a emummc, Those were his steps:
I was first 8.1.0 (Exfat)
Updated to 9.1.0 (NoExfat)
Switched to 9.1.0 (ExFat)
Downgraded to 8.1.0 (ExFat)
So far no black screen error.
Then I restored my 8.1.0 (ExFat) NAND Backup and here we are.


I think he got screwed by the burn efuse counts, but i was under the impression ams would work around that problem?
 
  • Like
Reactions: GerBrew

linuxares

I'm not a generous god!
Global Moderator
Joined
Aug 5, 2007
Messages
9,670
Trophies
1
XP
11,621
Country
Sweden
Can you boot your switch on official switch firmware(not atmosphere) 9 or 9.01 or 9..

@linuxares GerBrew doesn’t have a emummc, Those were his steps:
I was first 8.1.0 (Exfat)
Updated to 9.1.0 (NoExfat)
Switched to 9.1.0 (ExFat)
Downgraded to 8.1.0 (ExFat)
So far no black screen error.
Then I restored my 8.1.0 (ExFat) NAND Backup and here we are.


I think he got screwed by the burn efuse counts, but i was under the impression ams would work around that problem?
It should. But it's better just to upgrade to FW 9.0.1 as of now. So we're sure the efuses aren't the issue.
 
General chit-chat
Help Users
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: How many days since you touched your Steam Deck?