Cant run GC backups

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Giangsta, Apr 24, 2010.

Apr 24, 2010

Cant run GC backups by Giangsta at 12:02 PM (2,356 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Giangsta
    OP

    Member Giangsta GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    284
    Country:
    Australia
    I'm currently trying to run Fire Emblem path of radiance on my Wii.

    I have downloaded and ran the MIOS patcher and i am trying to use GC backup launcher but it keeps giving me a Read error 263 no dvd. I burnt the .iso using imgburn at 3x speed Using verbatim DVD-r. Is there something special that im missing out on?
     
  2. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    can u run wii backups? have u tried using neogamma r9?
     
  3. Giangsta
    OP

    Member Giangsta GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    284
    Country:
    Australia
    Yeah i've tried using Neogamma R9 beta 8. Both set on Internal and MIOS for gamecube.

    I keep getting a dvd error 1252.

    Is their a layerbreak or anything like that i need to set in IMG burn? every guide ive checked basically says to load .iso and burn at 3x or lower

    Posts merged


    P.S Wii backups work perfect. except red steel 2...but no biggie
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    When i read the topic i read "Can't burn GC backups" first, and i think that's what the issue is here. Burning at 3x??? What the hell? Which burner/software allows to do that? DVD-Rs acccept 1x,2x,4x,8x,12x and 16x and DVD+Rs accept 1x,2.4x,4x,8x,12x and 16x. And if your guides tell to burn slow, they are outdated for like 10 years. Nowadays burning fast results in good burns, try at least 8x.

    And if you get a read error on NeoGamma, it should be one of the following problems:
    modchip
    DVD+R without bitsetting
    no GC/Wii iso
    bad burn
     
  5. Giangsta
    OP

    Member Giangsta GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    284
    Country:
    Australia
    modchip - Nope
    DVD+R without bitsetting - Verbatim DVD-r
    no GC/Wii iso - Gamecube .iso file
    bad burn - Possible, i have tried 3 times
     
  6. Giangsta
    OP

    Member Giangsta GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    284
    Country:
    Australia
    Are there any up to date guides out there to getting GC backups to run on a softmodded wii.
     
  7. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    There are, but GameCube from USB isn't possible on a softmodded Wii, only on a WODE [​IMG]
     
  8. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Try Darkcorps wiigator mios wad its great for running hard to get going games
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Hmm, maybe it's a cIOS issue. Some cIOS have a bug that prevents GC games from being played. But i think rev17 and rev19 should not have it, that's why i thought that it's not the issue and i almost forgot it.
     
  10. Giangsta
    OP

    Member Giangsta GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    284
    Country:
    Australia
    Ok, I'll go find some other GC isos and burn them the exact same way i burnt Fire Emblem and see how i go.
     
  11. nicho223

    Newcomer nicho223 Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I think the problem is on NEW WII CONSOLE 4.2 , i dont know if nintendo did something on the new wii comes with 4.2 firmware. but the only thing that i know those wii's still work with usb loader but backup disk dont work or any backup loader .... PLEASE HELP TO UNLOCK THOSE NEW 4.2 WII'S......
     
  12. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Newer Wii's can't and will never be able to run backups from disc because they have a newer drive which simply can't read DVDs.

    Also, what do you mean with "Unlock" these wii's? They can perfectly be softmodded. [​IMG]
     
  13. Juanmatron

    Member Juanmatron Slater Color

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    1,667
    Location:
    SEGA's World
    Country:
    Spain
    That´s a problem of HARDWARE because the new Wiis from November 2009 have a new lector who doesn´t read copies, and not by SOFTWARE like the SystemMenu 4.2. Don´t say anything like "unlock it" if you doesn´t have idea.
     
  14. nicho223

    Newcomer nicho223 Newbie

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Sorry about the UNLOCK word, my bad....What i meant is help to run backup disc on the new wii's,but i guess it wont happen...again sorry [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  15. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    by a usb hdd
    it more economical.
     

Share This Page