Can't restore nand with bootmii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Willemoke, Dec 13, 2011.

Dec 13, 2011
  1. Willemoke
    OP

    Member Willemoke GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    189
    Country:
    Netherlands
    So I really want to restore my nand op my wii, but there is one problem, the konami code...
    I have a wii with no GC ports, so how do I bypass this code?

    Thanks in advance!
     
  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    You can't. However, if you are able to access bootmii then you don't need to restore a NAND backup. It's not safe to use Bootmii as IOS for restores anyway (thus the code prompt).

    Explain the reason for restoring and I'll try and help you fix it.
     
  3. Willemoke
    OP

    Member Willemoke GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    189
    Country:
    Netherlands
    I installed a usb loader and most games booted fine, untill I wanted to boot SSBB NTSC-U version on a PAL wii. It resulted in the warning screen and then staying on loading like forever, So I googled for ways to get it to work. A forum said that I needed to patch IOS36, enable the trucha bug. So I tried with mod-mii and it went wrong. It couldn't install it and it had deleted the whole IOS instead. Before returning to the menu ( dop-mii was still open ) I tried again and it installed just fine. After that though, preloader seemed to be gone. tried to install it again, it gave me an error envolving IOS 58. So I opened MMM and installed IOS 58 again and then installed preloader. that's all I've done as far as I know.

    I tried booting onto the usb loader and that works fine, but when I try to load a game, I get a black screen or the controllers won't connect ( these games worked before I started messing with the IOSes.
    So I thought, I have a backup of my nand which I made before softmodding my wii entirely, so why not use it, but apperently I can't..

    I just want to be able to boot games on my usb loader again.
     
  4. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    You need to resoftmod with ModMii, since you have obviously messed wiht things that shouldn't be messed with. You don't want preloader, you want priiloader. Make sure you re-install the System Menu as part of it. I suggest 4.1.

    Once it's done, edit the SSBB options on Configurable USB Loader and change video to Console Default (or something with console in it, I may have the name wrong).
     
  5. Willemoke
    OP

    Member Willemoke GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    189
    Country:
    Netherlands
    Thanks, I already found out about Mod-mii. I installed it, but every time it begins downloading, the program crashes for some odd reason... Any way I can fix that?
    =
     
  6. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Are you using the latest version?

    You should ask about this in the ModMii thread. There is a link in my signature.
     
  7. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Isn't it abit risky suggesting to people with the new wii to downgrade to 4.1 ?
     
  8. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    No, as long as they are following ModMii it will be fine. I think he installed preloader and the easiest way to remove it is to re-install the System Menu.

    Now, if I were telling him to downgrade to 3.3 or below, or update to 4.2+ that would be riskier, although as long as they didn't re-install their System Menu IOS after using ModMii it would be fine.
     
  9. Willemoke
    OP

    Member Willemoke GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    189
    Country:
    Netherlands
    I have priiloader btw, my mistake. In the end I tried formating my usb hard drive ( had multiple failed installation on them ) and all the game are working now, so in the end there is no need to do a clean install! Thanks for your help btw!
     

Share This Page