Can't play DPG on M3 iZero, Sakura

Discussion in 'M3 Adapter' started by renu, Jul 12, 2010.

Jul 12, 2010

Can't play DPG on M3 iZero, Sakura by renu at 9:24 PM (1,826 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. renu
    OP

    Newcomer renu Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hello,


    When I select a DPG movie in M3 Sakura, both screens go black and the system seems to freeze (have to turn it off).

    I converted the DPG with the latest dpgenc from dpgtools.

    I have the M3 Sakura (1.47) on a M3 iZero card in a DSi XL.

    Does anyone know how to get the movie player to work?


    Thanks!
     
  2. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    perhaps the converter you used is too new, sakura doesn't play the newer dpg4 encoding.
    only real way to check if your file is dpg is by opening it up in a hex editor or notepad(warning! loading is very slow in notepad!) and checking the header(first piece of data stating the contents of the file)
    it should say either dpg, dpg2, dpg3, or dpg4.
    if it's dpg4 you need moonshell 4 to play it.

    you can also just use the m3sakura video encoder, which uses dsm instead(m3-only format)
    it can be obtained by downloading the full-installer version of m3sakura off handheldsources.net
     
  3. renu
    OP

    Newcomer renu Newbie

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Thanks so much for the quick reply!

    I will check the dpg version.

    I do have the movie converter from M3, but I couldn't get it to recognize any movie formats. I tried vobs, mpeg2, mpeg4, I always get incorrect format error.

    Do you know what input formats it takes?

    Thanks!
     
  4. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    You could also use dpginfo.exe to check the .dpg format (available in the MS2 download)...Its a bit easier to use for checking than opening it with a hex editor or notepad.
     
  5. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Moonshell 2.

    (Just to eliminate any confusion)
     
  6. Xoo00o0o0o

    Member Xoo00o0o0o Xoo00o0o0o is in the house

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    796
    Location:
    Dallas, TX
    Country:
    United States
    Darn it my time flux capaciter is broken again.
    Lol Jk
    Yeah like they said sakura doesn't support dpg4 you need moonshell2 or you need to convert it to dpg3 or lower.
     

Share This Page