Hacking Can't get browserhax to work for a9lh installation

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
I have been following the guide up to part 1 where you need to use browserhax. But i just can't get browser hax to work no matter what. I have tried about 60 times now(No exaggerating). The browserhax just crashing after i click the slider and return me to Homescreen without any color changing or whatever.

I have extracted the content of starter to root of my SD. I am currently on 9.2.0-20U.

So far i had tried:

-Changing date and time and also clearing save in browser
-Downloading a payload bin from Smea site
-Format sysNand and SC

Anyone can help me please
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
I have been following the guide up to part 1 where you need to use browserhax. But i just can't get browser hax to work no matter what. I have tried about 60 times now(No exaggerating). The browserhax just crashing after i click the slider and return me to Homescreen without any color changing or whatever.

I have extracted the content of starter to root of my SD. I am currently on 9.2.0-20U.

So far i had tried:

-Changing date and time and also clearing save in browser
-Downloading a payload bin from Smea site
-Format sysNand and SC

Anyone can help me please
what's your browser version.
are you using n3ds or o3ds?
do you have a boot.3dsx on the root of the sd?
you don't need to change the date on 9.2
 

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
what's your browser version.
are you using n3ds or o3ds?
do you have a boot.3dsx on the root of the sd?
you don't need to change the date on 9.2

-browser version 1.7567
-o3dsxl
-Yes

Any help? I have been trying it for the past 3 hours and the browser hax didn't change color or anything. it just crashed and send me back to home screen with error message.
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
-browser version 1.7567
-o3dsxl
-Yes

Any help? I have been trying it for the past 3 hours and the browser hax didn't change color or anything. it just crashed and send me back to home screen with error message.
it is stuck in which colour?

--------------------- MERGED ---------------------------

Might sound stupid but when the slider appears do you zoom right in and click the very right hand side of the slider?
-browser version 1.7567
-o3dsxl
-Yes

Any help? I have been trying it for the past 3 hours and the browser hax didn't change color or anything. it just crashed and send me back to home screen with error message.
and yes, you have to tap at the very right end of the slider

--------------------- MERGED ---------------------------

-browser version 1.7567
-o3dsxl
-Yes

Any help? I have been trying it for the past 3 hours and the browser hax didn't change color or anything. it just crashed and send me back to home screen with error message.
okay, so you have a 9.2 browser, try what we suggested and tell the colour
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
Yes



No colour. It just send me back to home screen with standard error message
that happened to me, when m browser was all screwed up, are you really sure, your browser is in that version?
is the wifi on?
is the wifi restricted?
try creating a hotspot with your smartphone and connecting to the website that way.
Try acessing google.com
Try clearing the cache and cookies.
Was the 3ds downgraded with gateway or plaisysupdater, or did it came in 9.2?
Have you ever used gateway on that 3ds?
 

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
that happened to me, when m browser was all screwed up, are you really sure, your browser is in that version?
is the wifi on?
is the wifi restricted?
try creating a hotspot with your smartphone and connecting to the website that way.
Try acessing google.com
Try clearing the cache and cookies.
Was the 3ds downgraded with gateway or plaisysupdater, or did it came in 9.2?
Have you ever used gateway on that 3ds?

Lets see:

-Well it said that version in the setting. I don't know anything else aside from that number on the setting.
-Yes
-I am not sure about this? What do you mean wifi restricted? My isp did censored some site(Porn, and some phishing site). I can access other site just fine though. I can see the slider too on that browserhax page.
-I am unable to try this at the moment cause for some reason my mobile just refused to hotspot. Other altenative?
-Yes, i can access Google just fine
-How to do this in 3ds? i have been clearing the save data in the browser though.
-It is upgraded from 4.2 using sysupdater as stated on Plaileb Guide
-Yes, i have been using gateway on this
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
Lets see:

-Well it said that version in the setting. I don't know anything else aside from that number on the setting.
-Yes
-I am not sure about this? What do you mean wifi restricted? My isp did censored some site(Porn, and some phishing site). I can access other site just fine though. I can see the slider too on that browserhax page.
-I am unable to try this at the moment cause for some reason my mobile just refused to hotspot. Other altenative?
-Yes, i can access Google just fine
-How to do this in 3ds? i have been clearing the save data in the browser though.
-It is upgraded from 4.2 using sysupdater as stated on Plaileb Guide
-Yes, i have been using gateway on this
well, gateway might have damaged your browser or system because of gateway shitty downgrade technique and left the ctrnand damaged.
do you have another entrypoint(game entrypoint) available? such as cn, oot3d, etc?
 

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
well, gateway might have damaged your browser or system because of gateway shitty downgrade technique and left the ctrnand damaged.
do you have another entrypoint(game entrypoint) available? such as cn, oot3d, etc?

-I haven't do any downgrade using gateway though? I actually upgraded from 4.2. If it is really broken, anyway to restore it?
-Unfortunately no, I just have a Kh and FF games.

Any way left for me?
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
-I haven't do any downgrade using gateway though? I actually upgraded from 4.2. If it is really broken, anyway to restore it?
-Unfortunately no, I just have a Kh and FF games.

Any way left for me?
well, if there are no colors at all, that's really bad.
try formatting your sd(backing it up ofc), and then format the 3ds.
put just the boot.3dsx and the menuhax files , and format the 3ds. then initialize the theme data.
then open the browser exploit and install menuhax(twice)
also, post a pic of your sd card root
 

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
well, if there are no colors at all, that's really bad.
try formatting your sd(backing it up ofc), and then format the 3ds.
put just the boot.3dsx and the menuhax files , and format the 3ds. then initialize the theme data.
then open the browser exploit and install menuhax(twice)
also, post a pic of your sd card root

I already try to format sysNAND and SD card before. Anyway here is my current SD screenshot. Prior to what is seen in the SS. I already tried putting only 3ds folder and boot.3dsx( from starter) in the root of 3ds. This ss is after putting all the requirement tool from Plaileb guide back to Sd card. I will try with only menuhax and boot.3dsx as you suggested. Will report soon
 

Attachments

  • Untitled.png
    Untitled.png
    27 KB · Views: 219

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
I already try to format sysNAND and SD card before. Anyway here is my current SD screenshot. Prior to what is seen in the SS. I already tried putting only 3ds folder and boot.3dsx( from starter) in the root of 3ds. This ss is after putting all the requirement tool from Plaileb guide back to Sd card. I will try with only menuhax and boot.3dsx as you suggested. Will report soon
format the sd, specially the nintendo 3ds folder. also don't use bigbluemenu.
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
Yeah still not working. I did not use the bigbluemenu before. I just copied it before thinking of some alternative but i did not use it at all. Am i screwed?
yea, sorta.
buy an exploit game such as cubic ninja or ocarina of time 3d+powersaves . you can also get a sky3ds red button if you manage to find one
 

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
yea, sorta.
buy an exploit game such as cubic ninja or ocarina of time 3d+powersaves . you can also get a sky3ds red button if you manage to find one
Oh well. Btw can i revert my sysNAND back to 4.2 using my back up from the plaileb guide by using Gateway? Might as well just reverting back for now if possible until i have those games. Thanks
 

Davidosky99

Eevee :3
Banned
Joined
Jun 7, 2015
Messages
2,581
Trophies
0
Age
24
Location
Porto
Website
www.davidosky99.xyz
XP
1,159
Country
Oh well. Btw can i revert my sysNAND back to 4.2 using my back up from the plaileb guide by using Gateway? Might as well just reverting back for now if possible until i have those games. Thanks
no, as you don't even have homebrew access for reverting.
and that would be idiotic, as 4.2 is outdated.
also, don't touch gateway, it damages your 3ds
 

chronos23

Member
OP
Newcomer
Joined
Jul 7, 2016
Messages
18
Trophies
0
Age
37
XP
80
Country
Senegal
no, as you don't even have homebrew access for reverting.
and that would be idiotic, as 4.2 is outdated.
also, don't touch gateway, it damages your 3ds

Well, i thought Gateway have a sysnand restore function when you boot using R1 or L1? I recalled years ago i did a sysNAND backup using that. I think at some point i also using the emuNAND restore function(not sysNAND).

Using 4.2 because ot the mset exploit. As it stand now. I cannot even play games using gateway without internet connection.
 

justln

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 16, 2013
Messages
718
Trophies
0
XP
604
Country
You're probably better off paying someone to do a9lh installation on your console as Cubic Ninja/Sky3DS will cost way more.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    SylverReZ @ SylverReZ: @Psionic Roshambo, It's raining meth in Florida. +1