Cant get any backups to load? Neogamma R8, IOS249(REV21006)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Nick420, Nov 20, 2011.

  1. Nick420
    OP

    Newcomer Nick420 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    HI, I dont usually join up to a forum just to ask for help so i apologise for that. However since ive just modded my wii im sure il be stuicking around :-) and i have tried HARD to fix this myself.

    Ok well i softmodded my wii using this guide---> http://www.wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/60921-guide-softmod-any-wii.html

    The wii was on 4.3E I used the bathax method and follwed the guide to the letter. All went smoothly.

    I didnt uypdate my ios because of this message
    If you would like to update your wii ios- NOT needed for 4.3 wiis

    Ok so when i try to load a backup in neogamma i just get read error 1167.
    I have checked the serial in wiidrive and its fine for playing backups. (its an old wii)
    Tried two different types of media. Im 99% sure the iso and burns are good.
    The media i used works flawlessly for ps2 backups so i dont think that is the problem.
    Neo gamma reports version as is wrote in the title of this thread.

    Any ideas?? Im really stuck on this one.
    Many thanks for a reply :-)
    Regards
    Nick
     
  2. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Is the media -R ?? +R disc need to be booktyped first, otherwise they don't work in ur Wii.
     
  3. Nick420
    OP

    Newcomer Nick420 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for your reply. The're DVD-R

    Edit- The games run of usb stick fine using neogamma.
     
  4. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Use the latest NeoGamma, it has better error messages:
    http://gbatemp.net/topic/219243-neogamma-r9-beta-test/

    Either the drive is too new, you are using DVD+R without bitsetting or you have bad burns. Well that's how it looks to me right now.
     
  5. Nick420
    OP

    Newcomer Nick420 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Well this wii has been in the house since 2009 and its older than that so im pretty sure it has an old drive in it. I know the iso's are good and im using imageburn to write and verify the disks, no errors. I burn ps2 and 360 games fine so im pretty sure thats not it.
    Maybe its just a drive that is picky about the media. Il have to try verbs.
    So as far as the software goes im all updated and ready to go?
     
  6. Dter ic

    Member Dter ic ~

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    United Kingdom
    Have you sent the wii for repair at least once to nintendo?
     
  7. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    You will need to post a syschek for us to be sure .
     

Share This Page