Can't enter RCM after updating stock firmware

XtremeBluGoo

New Member
OP
Newbie
Joined
Nov 28, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
34
XP
21
Country
United States
Have a modded switch, updated to 13.1.0 firmware, and now I can't enter RCM. Using a jig, but still nothing, it boots into the stock. Holding power/volume doesn't work. Just seems to be unmoved by the pleas of the RCM jig. Help?

It's the exact same problem as this post where BDSwitch decided not to post the solution. (could not post as a link because spam protection) /threads/cant-enter-rcm-aftee-updating-to-latest-firmware.603241/
1638139361191.png
 

thesjaakspoiler

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2018
Messages
533
Trophies
0
Age
122
XP
700
Country
Afghanistan
There are so many things why you don't enter up in RCM mode :
I presume you also updated Atmosphere/Hekate?
Inspect that the pins of the Joycon on the look all right and are not bend/broken.
I presume you're pressing the 'vol down' button?
If you are using a USB cable, check that the cable is fine (or that it is not a charge-only cable).
If you are using a PC see if TegraRCMGUI outputs some error or debug information.
If you are using Rekado on Android, make sure that your USB port is in OTG mode.
If you're using a standalone injector, then check if it is charged enough as most of them run on batteries.
Also check if you have the latest payload from Atmosphere. Likely you can't use the old payload that was used with your previous CFW (but you should see an error though).
One unlikely possibility is that you might boot into OFW automatically due to some incorrect settings in your CFW config files.
 
  • Like
Reactions: XtremeBluGoo

XtremeBluGoo

New Member
OP
Newbie
Joined
Nov 28, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
34
XP
21
Country
United States
I presume you also updated Atmosphere/Hekate?
I did.
Inspect that the pins of the Joycon on the look all right and are not bend/broken.
Pins are all good and ribbon cable is connected properly in the switch itself. No trouble when pairing with a controller either.
I presume you're pressing the 'vol down' button?
Indeed. Neither volume up nor down make a difference.

If you are using a USB cable, check that the cable is fine (or that it is not a charge-only cable)

Using the same USB cable and setup that worked last week did not help. Neither changing where I plugged it in nor changing the cable seems to make a difference. Though, I have not tried it on my SO's computer because I did not think that would make a difference since the issue was getting it to start in RCM, not getting it recognized as being in RCM.

But, restarting while connected to her computer where I installed only TegraRcmGUI and the driver seems to have fixed it somehow. Everything working as anticipated on my computer now too. So weird.

Thanks for helping troubleshoot, I appreciate it.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
17,134
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,434
Country
United States
Have a modded switch, updated to 13.1.0 firmware, and now I can't enter RCM. Using a jig, but still nothing, it boots into the stock. Holding power/volume doesn't work. Just seems to be unmoved by the pleas of the RCM jig. Help?

It's the exact same problem as this post where BDSwitch decided not to post the solution. (could not post as a link because spam protection) /threads/cant-enter-rcm-aftee-updating-to-latest-firmware.603241/
View attachment 287378
Try using something other than your jig to enter RCM.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: @Julie_Pilgrim and they don't wear out, so you never need to replace them, they don't take up...